Större valfrihet med vårdnadsbidraget

Nu är det klart. Och det finns all anledning att fira! Med 3 000 kronor, skattefritt per månad och barn, kommer småbarnsföräldrar att via vårdnadsbidraget få möjlighet till mer tid med sina barn. Genom att införa vårdnadsbidraget kommer vi i Umeå kommun få en mer flexibel, framåtblickande och rättvis familjepolitik. Därför kommer vi kristdemokrater i Umeå att arbeta hårt för att vårdnadsbidraget också införs i vår kommun och att småbarnsföräldrarna också här får denna möjlighet och valfrihet.

Det är glädjande att kommunerna själva ges möjligheten att påverka delar av vårdnadsbidraget utifrån våra lokala förutsättningar. Att vi dessutom får rätten att införa vårdnadsbidraget på hel- och deltid och får själva besluta om hur närvaron i förskoleverksamheten ska samspela med avtrappningen i vårdnadsbidraget är mycket positivt.

Vårdnadsbidraget kommer att omfatta barn från ett år upp till treårsdagen. Den sjukpenninggrundanden inkomsten bibehålls under bidragsperioden och den överhoppningsbara tiden i a-kassan förlängs från att barnet är två år tills det fyller tre år.

Vårdnadsbidraget blir möjligt att införa från den 1 juli 2008 och vi kristdemokrater i Umeå kommun kommer nu att intensifiera arbetet för att få igenom vårdnadsbidraget i kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.