Vägbyggen, presidentval och opinionssiffror

* Vägbyggen
Att det tar tid att komma fram med vägbyggen är ingen nyhet. Att det nu tar ytterligare tid har ju med vägverkets interna planering att göra. Om den ursprungliga tidsplanen hållits hade också miljöprövningen varit så aktuell att den inte behövts göras om. Alla förskjutningar av projekt framåt i tid innebär ju att miljöprövningarna blir för gamla för att gälla. Speciellt i en stad som Umeås som växer varje år.

* Presidentvalet i USA?
?.är rent spännande. Rapporteringen i svensk media belyser i stort enbart demokraternas process. Media påskiner att valet av president nu enbart handlar om vilken kandidat som demokraterna väljer att föra fram. Republikanernas framvaskande av presidentkandidat är en rent sekundär historia. Jag är inte så säker på att valutgången i USA redan är given. Mycket kan hända innan en ny president är vald.

*Opinionssiffror
Sista SKOP-mätningen visar på ett fortsatt övertag för oppositionen gentemot alliansregeringen. Hittade denna historiska beskrivning på en annan blogg, omskriven av undertecknad.

"Det sägs ibland att opinionsnedgången för Alliansen sedan valet 2006 är den värsta som en regering drabbats av i modern tid. Jag blev lite nyfiken på om detta verkligen stämde, och behövde bara gå tillbaka till 1994 för att hitta betydligt värre och snabbare ras för e n nyvald regering. Före valet 1994 hade (s) runt 50 % av väljarstödet i Sifos mätningar och i valet fick (s) drygt 45 %, en mycket hög siffra. Bara ett år senare, hösten 1995 var opinionsstödet för (s) enligt Sifo nere runt 30 %, en minskning med 33 % på ett år! Ytterligare ett år senare, hösten 1996, var (s) nere runt 28 %, ett ras med 38 % sedan valet och en nedgång med 44 % sedan toppnoteringen i Sifo före valet 1994!

Alliansen fick i valet drygt 48 % och har enligt Sifo idag 41,3 %, en minskning med ca 14 %. Som väntat speglas nedgången för Alliansen med en kraftig uppgång för (s)".

Man kan lära av historien att saker händer i opinionen när förändringar görs i en förd politik som skapat så mycket utanförskap i vårt land. När sedan väljarna ser och upplever det positiva med förändringarna kommer även siffrorna i opinionsmätningarna att justeras. Alliansregeringens politik ger resultat trots socialdemokraternas påståenden om annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.