Ny landshövding, Sky-Com Arena och MVG

* Ny landshövding
Vill hälsa vår nye landshövding, Chris Heister, välkommen till Västerbotten och Umeå. Har haft en del med henne att göra i och med att vi båda sitter i Sveriges Kommuner och landstings styrelse. Påläst, tydlig, social och stor erfarenhet kombinerad med ett Stockholmsnätverk bådar gott. Visst är det också bra att den alliansregeringen hittills utsett fyra kvinnor och två män som landshövdingar i vårt land. Allt för att öka jämställdheten även inom detta område. Inget den förra s-regeringen kunde skryta med.

* Sky-Com Arena
Kommunstyrelsen ska ta ställning till en förlängning på 10 år av det lån som Björklöven har fått av kommunen till sin Arena. Det innebär lägre årskostnader för Björklöven. Detta har jag inget emot. Problemet är att man i samband med låneförlängningen också låter NCC slippa vara borgenär. Förslaget är att kommunen får pantbrev på ishallen och att man tar kommunens egna driftsbidrag till Björklöven som säkerhet. I det ursprungliga avtalet är vad jag vet driftsbidraget knutit till verksamhet i hallen. Därmed är den påstådda säkerheten ett luftslott i detta fall. Nu flyttas istället hela risken över på kommunen vilket inte var tanken i det ursprungliga upplägget. Varför vill då Lennart Holmlund att NCC ska slippa borgenärsansvaret för ishallen och att all risk flyttas över på kommunen? Vad ligger bakom denna uppgörelse?

* Vägen till MVG
Läste i VK idag om de tips Raman Mehrzad delar med sig för att uppnå MVG i alla ämnen. Kort och gott handlar det om bra studieteknik och hårt arbete. Vill man uppnå något så går det för de allra flesta bara fokus är rätt. Det går då inte att flumma iväg framför TV:n eller datorn och tro att studieresultaten ramlar över en. Bra betyg i skolan bäddar för ökade valmöjligheter i framtiden. Kanske lärarna ska ge eleverna tips i studieteknik om dom nu inte redan gör det. Men en bra teknik hjälper inte om man inte är beredd att avsätta tid.

2 kommentarer

  1. Ove

    Vill bara tacka dig som KD politiker. Jag var nyss och tankade bilen, tack för att jag inte behöver bry mig längre var jag ska placera mina pengar, dom behöver jag för att ha råd att ta mig till jobbet.

    Undra om ni inte skulle fara ut från stan och se verkligheten i glesbygden.

    Tänk att KD som pratar om etik och moral, visar sig ha noll moral.
    Jag gjorde bort mig och röstade på KD i senast valet tack vare löftet om sänkt bensinskatt, tala om att man kan bli grundlurad, aldrig mer jag lägger min röst på er.
    Vi glesbyggdsbor får hoppas att ni, centern och MP hamnar under 4% spärren så att vi har någon framtid.

    Trodde att man som politiker skulle tänka på människorna.

  2. hans

    Bara en fråga: Är det KD:s ståndpunkt att dom som har haft problemen med maskinerna inte skall få ta del av pengarna från länstrafiken. En KD-politiker har ju motsatt sig detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.