Arbetslösheten ned och mer hjärta i arbetslinjen

Glädjande siffror återigen. Arbetslösheten fortsätter att sjunka. I slutet av december var 161 000 personer, 3,5 procent av arbetskraften. Det är en minskning med 40 000 personer, 0,9 procentenheter, jämfört med december 2006. Ju fler som kan försörja sig själv desto mer fokus kan läggas på de som av olika anledningar inte kan få eller ta ett arbete.

Alla måste förstå grundprincipen att det är en skyldighet att försörja sig själv om man kan till skillnad från en dels mentalitet att det är en rättighet att uppbära a-kassa även om man kan ta ett jobb. Det är regeringens syfte med de olika regelförändringarna. Att i detta arbete hitta balansen mellan kravet på arbete för de som kan men inte alltid vill och de människor som av olika anledningar vill men inte kan, låter sig inte ske på en gång. Här måste regeringen vara lyhörd och noga följa upp utvecklingen för de som inte har förmågan att försörja sig själv.

Alf Svensson sa att det behövs mer hjärta i politiken vilket jag självklart ställer upp på. När både hjärna och hjärta samverkar finner man balansen. Dit ska nog även den förda politiken nå. Det tar tid att hitta balansen när socialdemokraternas ’titta på utan att göra något’ bytts till ’arbete åt alla som kan’. För vem vill i verkligheten betala skatt till någon som inte vill göra något trots att den kan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.