Nina Björby och hennes kommande politik

* Nina Björby och politiken
Efter den uppmärksammade övergången av miljöpartisten Nina Björby igår är det dags att börja ställa lite frågor. Holmlund och Björby har ju sagt att deras värderingar ligger nära varandra och därför passar Björby in i det socialdemokratiska partiet. Mig veterligen står dessa två personer långt ifrån varandra när det gäller synen på planeringen av vår stad och miljöfrågorna. I vilka frågor kommer nu Björby att byta ståndpunkt? Några exempel.

1. Ön – här har Björby vurmat hårt för att det inte ska byggas alls på Ön. Holmlund vill bygga stort och mycket. Ett nytt Lycksele ska in på Ön, befolkningsmässigt, enligt Holmlund. Ska du byta fot nu vad gäller Ön, Björby?

2. Vägpaketet och ringleden runt Umeå. Här anser Björby att inga nya vägar ska byggas i Umeå. Hon har till och med föreslagit att det borde införas trängselskatter i Umeå. Holmlund vill bygga hela ringleden och är kraftigt emot trängselskatter i Umeå. Ska du även i denna fråga byta fot, Björby?

3. Parkeringsgaraget under Rådhusesplanaden. Holmlund är för denna satsning medan Nina Björby röstade emot när frågan var uppe i fullmäktige. Vilken åsikt ska Björby driva i denna fråga?

Nu är det politik det handlar om och jag undrar vilka nya politiska ståndpunkter Nina Björby kommer att inta i flera lokala frågor i Umeå när hon nu gått över till socialdemokraterna. Ska bli intressant att följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.