Tonen är rent hatisk!

* Kommunfullmäktige
Ibland blir man riktigt trött på den vänsterretorik som råder i kommunfullmäktiges debatter. Trots att man är ganska härdad vid det här laget. Alliansen har i en motion föreslagit att kommunen ska starta utbildningar för de kommunanställda som vill lära sig mer om eget företagande. Syftet är att de som vill ska uppmuntras att ta steget att våga starta företag för att i nästa steg driva verksamhet som kommunen efterfrågar.

Från vänsterhåll kallas vi inom alliansen för att vara avlönade av svenskt näringsliv, nästintill vara djävulen närstående, amerikaniserade, kvinnohatare etc. Alliansen är ett hot mot den offentliga verksamheten och ska bekämpas med alla till buds verbala medel. Tonen är rent hatisk. Sakfrågan i sig för en väldigt liten del i debatten utan allt går ut på att Alliansen är en sörja som ska krossas till varje pris.

Jag sitter och frågar mig om de som röstat in dessa personer i fullmäktige skulle vara stolta om dom lyssnat på debatten? Är det denna typ av företrädare man står bakom? Jag tycker det är sorgligt med dessa yttringar eftersom det intellektuella djupet i att kunna vrida och vända på varandras argument går förlorad. När inläggen och replikerna går åt till att försöka få upp sakfrågan i debatten faller snart vitsen med att diskutera överhuvudtaget. Är det vad väljarna önskar av kommunens högst beslutande organ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.