Hållbar politik över tid

Finns det något mer konkurrensutsatt än politik? I alla andra branscher kan ett företag växa utan att något annat tappar. Ett företag kan till och med växa trots att andra växer ännu snabbare. I den politiska världen måste något annat parti bli mindre för att exempelvis kristdemokraterna ska bli större. Väljarnas tyckande för stunden presenteras blixtsnabbt via opinionsmätningar. Media hakar på och driver alltför många politiker och partier till alltmer kortsiktiga beslut för att därmed tro sig stilla opinionssvängningarna.

Jag brukar fråga mig om det är ett sådant parti jag vill tillhöra? Ett parti som sätter upp fingret i luften för att känna av var opinionen för stunden befinner sig och anpassa sin politik därefter? Svaret är nej. Jag valde kristdemokraterna som parti just för att partiets ideologi vilar på värderingar som jag tror på och som håller över tid oavsett vad som är modetrenden för stunden. De må vara att det går tungt i en del mätningar men alternativet förskräcker för mig.

Att stå för en linje och att hålla fast vid det man tror på brukar hålla i längden. Ibland måste man paketera om sättet att leverera budskapet på men innehållet är detsamma. Jag är en stolt kristdemokrat som gör allt för att stå upp för den politiken. Jag är stolt över det vi kristdemokrater lyckas åstadkomma utifrån vårt väljarstöd.

Vi vet att vi har en politik som många efterfrågar men som inte lika många vågar bekänna öppet. Problemet ligger i att väljare inte vågar bekänna att vår politik ligger rätt. Inför valen brukar flera av de större dagstidningarna erbjuda tester på vilket parti man som väljare står närmast. De som gjort dessa tester märker ofta att de står nära kristdemokraterna. Svaret på lösningen av problemet att väljare inte vågar stå upp för att ens åsikter står nära kristdemokraterna kommer att synas i opinionsmätningarna. Kristdemokraterna har med andra ord en spännande resa framför sig.

En kommentar

  1. Sailor

    Er politik ligger rätt??Ni har ju frångått de flesta av Era vallöften bara för att hålla ihop makten, det är ingen fråga för ideologi,utan för att få makt.Sen snackar du om konkurrensutsatta jobb??Ni har jobb garanterat i 4 år,sen söker Ni Era jobb mer än alla andra, valaffisher etc. Nä, snacka om att Ni politiker gör det för karriär,inget annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.