Fjällen, Storumans politiska liv och Handeln i Umeå

* Fjällen
Jag får en dubbel känsla varje gång jag varit i fjällen. Den ena känslan säger att jag borde ha stannat och aldrig åkt hem och den andra säger att det är skönt att vara tillbaks i vardagen igen. Kanske har man då funnit balansen mellan vardagens lunk och de behövliga avstickarna från denna lunk. Kanonbra skidåkning och blandat väder, med andra ord precis som ett lyckat sportlov ska vara.

* Storumans politiska liv
Igår blev det då klart att en ny majoritet bildas i Storuman mellan kristdemokraterna, socialdemokraterna och kommunlistan. Läget med den nuvarande konstellationen blev ohållbar och måste lösas för Storumans skull. Kristdemokrater och socialdemokrater har samarbetat förut i Storuman så det ser jag inte som ett problem i sig. Det oprövade kortet här är kommunlistan. Håller dessa politiker när tuffa beslut måste tas är den stora frågan. Den andra funderingen jag har är ju vilken politik man kommit överens om att driva. Vilken politisk uppgörelse ligger till grund för detta samarbete?

Kommer exempelvis vårdnadsbidraget att införas i Storuman? Vad har vårt parti fått igenom för att ingå i detta samarbete och vad har socialdemokraterna fått? Svaret kommer väl så småningom. Jag tror att det är den politiska plattformen som är den viktigaste för en majoritets hållbarhet över tid och inte vilka partier i sig som samarbetar. Sen är självklart innehållet i den plattformen beroende av vilka partier som ingår. Därav mitt intresse för vilka frågor vårt parti fått in i denna regeringsplattform.

* Handeln i Umeå
Media Markt är nu klart för Umeå. Det kan läsas i de jobbannonser som ligger ute. Ca 80 nya anställningar får jag ihop det till, inte illa. Bra är också att Klockarbäcken som handelsområde nu får fart på allvar. Nu släpper proppen på området. Flera intressenter har ju väntat på varandra (förutom K-Rauta) p.g.a. att ingen vill vara först. Nu signalerar ju även Konsum att dom är startklara. Grattis Umeå men kanske speciellt grattis till de västra delarna av staden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.