Holmlund slutar

* Holmlund slutar
Har just fått ett tips från den innersta kretsen av socialdemokrater om att kommunstyrelsens ordförande i Umeå, Lennart Holmlund, kommer att sluta till årsskiftet. Arbetet med att hitta en efterträdare till Holmlund pågår för fullt. Holmlunds senaste resa till Thailand var inte enbart en semesterresa utan innebar även att en lägenhet inköptes. Lennart Holmlund kommer att flytta till Thailand efter sitt avsked från politiken för att där öppna en svensk pub. Namnet på puben är bestämt till "Pub Abbarn". Bertil Hammarstedt, nuvarande VD i Umeå Kommunföretag, blir hans följeslagare till Thailand. Han kommer enligt uppgift att arbeta på konsultbasis åt Holmlund som bartender.

* Modern familjepolitik
De så kallade pappadagarna är en succé och därför vill kristdemokraterna fördubbla dem. De första dagarna i barnets liv är oerhört viktiga. Det är självklart bra för barnets utveckling om pappan kan vara hemma lite längre. Allt för möjliggörande av ökad närhet och anknytning till båda föräldrarna. Förslaget kommer från en arbetsgrupp inom partiet som arbetar med ökad jämställdhet. Politikutvecklingsgruppen har arbetat i knappt ett år med sitt uppdrag att fördjupa och utveckla en kristdemokratisk jämställdhetspolitik för olika faser av livet. Förslaget om pappadagarna är ett av flera inom området hem och familj.

En modern familjepolitik som ökar valfriheten och flexibiliteten när barnen är små är kristdemokraternas koncept. Därför vill vi genomföra en mängd förbättringar inom just familjepolitiken. Vårdnadsbidraget är ett av verktygen och där jämställdhetsbonus samt förstärkningar inom förskolan är andra. Varför vänstersidan inom politiken är så emot ökad makt åt föräldrarna att själva avgöra är för mig obegripligt i ett modernt samhälle.

* Kommunfullmäktige igår
Efter en hel dag i kommunfullmäktige igår måste nog varje parti fundera igenom vilka interpellationer och frågor som ställs i fullmäktige. Nivån på en del av dessa hör inte hemma i kommunfullmäktige. Kan det vara bristen på seriösa politiska spörsmål i Umeås högsta beslutande organ som i sig genererar interpellationer och frågor som hör hemma på helt andra nivåer? Partierna i kommunfullmäktige måste fundera igenom vad kommunfullmäktige har för funktion. Om inte respekten för fullmäktige som den funktion den har inte höjs kommer sandlådediskussionerna att fortsätta. Dom enda som gynnas av detta är de styrande socialdemokraterna som enkelt kan avfärda oppositionens attacker som nonsensargumentation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.