Aprilskämt och Systembolaget

* Skämt luktar illa – för en del
Igår behagade jag skämta med kommunalrådet Lennart Holmlund. Det var ju 1:a april och då kan man ju få skoja till det lite. Blev väldigt förvånad då jag under företagsbesök idag på förmiddagen blev uppringd av media som ville att jag skulle kommentera Holmlunds upprördhet över mitt lilla skämt. Ett från min sida tydligt och harmlöst aprilskämt blev plötsligt förvandlat till att jag sprider en lögn och att VK medverkar till den spridningen samt även förtal av Holmlund.
– Lennart, fokusera på Umeås utveckling istället för att spilla energi på harmlösa aprilskämt.

PS 1: Forskning visar på att gladskitar lever 10 år längre än surkartar.

PS 2: Kanske var jag för nära sanningen eftersom reaktionen blev som den blev.

* Systembolaget har inte sålts
Eva Andersson (s) och socialnämndens ordförande har hamnat alldeles fel sin debattartikel i VK och VF. Utförsäljningen av Vin och Sprit hotar rasera den svenska alkoholpolitiken är hennes tes. Hon tror att Systembolaget och Vin och Sprit är samma bolag och har sålts tillsammans. Korrigering kommer här. Systembolaget fortsätter att vara i statens ägo. Det är sprittillverkaren Vin och Sprit som sålts till det franska bolaget.

Ett av Sveriges stora problem i förhandlingarna med EU om att få till en mer restriktiv syn på alkoholens skadeverkningar har just varit statens ägande av Vin och Sprit. Hela EU har skrattat åt den svenska statens lobbyarbeta att med ena handen kämpa mot alkoholens skadeverkningar och med den andra sälja så mycket alkohol som möjligt. Äntligen slipper vi den problematiken. Trovärdigheten i förhandlingarna med EU har nu ökat åtskilligt i och med försäljningen av Vin och Sprit. Försäljningsmonopolet som Systembolaget står för kvarstår i statens ägo och kan därmed användas i syfte att påverka konsumtionen. Eva Andersson brukar vara fel ute men idag tror jag hon slog rekord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.