Vinter och deklarationerna

* Så var det lite vinter igen
När man tror att det är slut med vintern så vänder det igen. Aldrig lita på aprilvädret är en sanning att hålla sig till. Det är till att bita ihop en stund till innan utemöblerna kan plockas fram.

* Deklarationerna
Deklarationerna börjar nu dimpa ned i våra brevlådor. Skriv under och skicka in…..fast det är alltid bra att kolla så att allt stämmer. Noterar att det skrivs särskilt om jobbskatteavdraget. Vi får inte glömma syftet med jobbavdraget som just är till för att motivera fler att arbeta och som även syftar till att öka skillnaden mellan bidrag och lönearbete. Belackarna mot jobbskatteavdraget hävdade innan att om man sänker skatten minskar resurserna till satsningar på andra välfärdsområden. Regeringen politik har istället inneburit fler i arbete, mindre bidragsberoende människor, mer skatteintäkter, etc. etc. Staten har aldrig haft sådana överskott i kassan som i dessa dagar trots att skatten har sänkts. Smaka på den karamellen ett tag.

* Deklarationerna igen
Sista året med den tunga orättfärdiga fastighetsskatten är nu ett faktum. De nya reglerna som gäller från 2008 kommer att slå igenom rejält nästa gång vi ska deklarera. Umeås fastighetsägare kommer att märka en avsevärd skillnad. Kanske värt att påminnas om att det var kristdemokraterna som lade grunden till att fastighetsskattereformen blev av. Från år 2008 kommer den att inte längre vara kopplad till taxeringsvärdet. Kommunerna kommer att få en ny intäktskälla om man sköter detta klokt. Fastighetsägarna kommer äntligen att veta vilka kostnader man har och kommer att få i och med att avgiften nu blir lägre och mer överskådlig. Känns fint att få vara med och sjösätta en reform som är positiv för så många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.