Mjölken i skolan samt P-garaget

* Mjölken i skolan
Min dotter går i ettan på Sandalidens skola. Till maten serveras lättmjölk och inget annat. Barnen har tagit upp det i ett elevråd för att kunna få möjlighet att välja mellanmjölk om man så önskar men fått till svar att detta inte är möjligt. Beslutet att enbart servera lättmjölk till barnen har bestämts högre upp i hierarkin. Min dotter dricker inte lättmjölk för hon tycker den är bara blaskig och smakar dåligt. Hon tar då alltid vatten istället.

Bakgrunden som jag förstått är att någon klok eller mindre klok person anser att annan mjölk än lättmjölk blir för fet att dricka och därmed kan medverka till ökad fetma. Ingen kan inbilla mig att det är mjölken som är orsaken till att barn idag blir allt fetare. Detta beror ju självklart på livsstilen i sin helhet. Många föräldrar trycker väl i sina barn dricka, godis, chips och glass i parti och minut när dom inte befinner sig i skolan. Snabbmaten är ett annat problem. Där har vi roten till fetmans utbredning och inte om barnen dricker lättmjölk eller mellanmjölk i skolan. Effekten för vår dotter är ju att hon inte får i sig någon mjölk alls på skolan och då kan man ju fundera rent hälsomässigt om det är bättre? Margaretha Rönngren (s) och ordförande i för- och grundskolenämnden borde agera snabbt i denna fråga.

* P-garaget i centrala Umeå
Arbetet med att syna möjligheterna för ett P-garage under Rådhusesplanaden går vidare. I byggnadsnämnden igår var ärendet uppe igen. Efter en första samrådsrunda kom så många nya frågor upp att en ny samrådshandling måste tas fram. Vi är ju många partier som inte gillat idén med ett P-garage p.g.a. av kostnaden samt den olägenhet den kommer att orsaka under byggtiden. Vi har ändå kommit överens om inom Alliansen att låta samrådet ha sin gång innan vi slutligen bestämmer hur vi var och en ska agera. Allt för att synliggöra den problematik som finns samt att även kunna lufta en del alternativa parkeringslösningar. UPAB äger dock den ekonomiska kalkylen där kostnaden självklart måste vägas mot nyttan. Den kalkylen kommer att bli mer rättvisande när samrådet är slutfört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.