Kommunfullmäktige, mjölken i skolan och arbetslösheten

* Kommunfullmäktige
Just nu pågår kommunfullmäktige i Umeå. Vi har diskuterat en del interpellationer och frågor tidigare idag. Nu diskuterar vi kommunens årsredovisning. Alla klarar inte av att hålla sig till ämnet utan glider över i en budgetdiskussion. Den har vi inte förrän i juni.

Jag ställde tidigare idag en fråga till för- och grundskolenämndens ordförande, Margareta Rönngren (s), om varför barnen endast får dricka lättmjölk i skolan. Vatten eller lättmjölk är alternativen. Min dotter dricker inte lättmjölk och får då inte i sig någon mjölk alls under skoldagen. Det är enligt min åsikt ett sämre alternativ än det som någon hälsoexpert räknat fram är det enda rätta för barnen i skolan. Nog kan väl socialdemokraten Rönngren se till att barnen får välja mellan lättmjölk eller mellanmjölk. Inte blir barnens hälsa sämre för det. Det verkar som om ingen betror föräldrarna längre att kunna ta ansvar för vad barnen äter och hur de rör på sig. Nej, här ska hälsokostexperterna ha företräda före jag som förälder och det ansvar jag har och ska ta för mitt och mina barn. Det är ett märkligt system.

* Arbetslösheten fortsätter att sjunka
Kan med glädje konstatera att arbetslösheten fortsätter att sjunka. Trots talet om att ekonomin bromsar in har förd politik effekt. En del påstår (sossarna) att en tillväxt på drygt 2 % nästa år, enligt prognoserna, är ett tecken på lågkonjunktur. En tillväxt på 2 % är inte ett tecken på lågkonjunktur men det är en mindre tillväxt än den som varit på dryga 3 % som vi varit bortskämda med ett tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.