Alliansbudgeten för Umeå

* Alliansbudgeten för Umeå kommun
Idag lade Alliansen sitt budgetförslag på hur umebornas skatter bör fördelas på olika verksamheter för att göra mest nytta. Alliansens förslag skiljer sig från socialdemokraternas på så vis att vi lägger mer fokus på framtidsinriktade miljöåtgärder, företagsklimatet, skolan och barnomsorgen samt individ- och familjeomsorgen (IFO). Vi sänker den höga kommunala skatten med 1 krona under en 4-års period. Det innebär mer makt till beslut att fatta vid köksborden hemmavid och mindre makt åt Holmlunds socialdemokrater.

Noterade att Holmlund snabbt var ute och bloggade om att vi räknat fel. Nu visar det sig efter en ny kontroll att Alliansens budget håller och Holmlund hade fel. Ibland ska man inte vara alltför snabb att dra slutsatser.

Det känns väldigt bra att fyra partier med olika typer av frågor, delvis olika fokus och olika ideologier kan samsas på detta sätt och lägga fram gemensamma budgetförslag. Detta är nu tredje året i rad vi gör detta. Vi kan, vi vill och vi önskar att vi efter nästa val får se en Alliansfyrklöver ta över styret i Umeå kommun. Socialdemokraterna har suttit för länge och det skapar lätt unken luft som måste vädras ut. Vill man få fart på förändringar och nya grepp måste oftast gamla ledningar och VD:ar bytas ut. Detta gäller även i politiken.

Alliansens budgetförslag kan i sin helhet läsas på www.alliansforumea.se

En kommentar

  1. Hans

    Börjar lessna på de stigande oljepriserna som bara rasar i höjden.. När kommer skattesäkningarna på bensin och diesel som ni lovade innan valet? (Glöm ej bort att addera de höjningar ni införde dessutom i sänkningen ) visst har du rätt i att aliansen har lyckats med mycket men då det gäller bensinskatten har ni framförallt kd misslyckats totalt och ni kommer då ej få min röst nästa val om ni inte tar och gör något drastikst åt detta snart.. ett stort svek är detta som är svårt att reparera för eran del…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.