Skolavslutning, fotboll och nedskräpning

* Skolavslutning
Så var det dags för skolavslutning. Min flicka slutade ettan idag och fick tillsammans med alla andra barn på Sandalidens skola sjunga Idas sommarvisa samtidigt som regnet föll. Kan tyckas tråkigt när det regnar på skolavslutningen men samtidigt har naturen behov av detta regn. Barnen är förväntansfulla inför vad sommaren kommer att erbjuda och vi vuxna har att balansera och möta upp alla dessa förväntningar. Minns själv hur långa man tyckte sommarloven var när man själv var i skolåldern. Tyvärr går dessa alltför fort i den ålder man befinner sig i nu.

* Fotboll
Härlig match igår när Holland slog Italien. Italien verkar inte ännu fattat att EM har börjat. Vi kommer nog få se ett vassare Italien i nästa match.

Såg artikeln om Ersbodas pojklag som skämt ut sig. Att ge sig på domaren på det sätt som beskrivs i artikeln är helt oacceptabelt. Om inte Ersbodas ansvariga tränare har räfs och rättarting med spelarna som betett sig illa har anser jag att laget som helhet inget har i någon serie att göra. Uteslut med omedelbar verkan lag som inte kan uppföra sig. Självklart hettar det till lite mellan varven men att systematiskt bete sig illa, som nu är fallet med detta lag, måste resultera i kännbara konsekvenser.

* Nedskräpningen av stan
Det blir lite patetiskt att se flera ledande socialdemokrater flytta fokus från sitt eget ansvar till att enbart handla om andras ansvar beträffande nedskräpningen av stan. Socialdemokraterna äger helt frågan själv om att vidta åtgärder för att minimera nedskräpningen av vårt centrum.

Visst måste var och en ta ansvar för att man inte skräpar ned men mycket handlar också om att styra upp och organisera helheten för att minimera problemet med att folk lämnar efter sig. Är det redan skräpigt på ett ställe är det lättare att andra inte heller bryr sig.

Tips till sossarna:
1. Organisera var och hur kebabvagnar och korvvagnar får bedriva sin verksamhet.
2. Vidta snabbare städinsatser av allmänna ytor i centrala stan (se hur det går till i Stockholm och andra orter i Sverige. Städa mycket tidigt på morgonen).
3. Bättre och synligare papperskorgar.
4. Anställ en torgvärd.
5. Informationskampanj för ett renare Umeå.
6. Bötfäll under en tid de som skräpar ned.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.