Sommarstaden Umeå och ensamstående mammor

* Sommarstaden Umeå
Umeå var inte ens med på banan när bästa sommarstad skulle koras av resesajten Reseguiden.se. Vi ser oss omsprungna av många städer däribland Luleå och Skellefteå. Vi har en ganska livlig stad under vintern men på sommaren går luften ur oss. Kanske beror det till viss del på att kommunalrådet Holmlund är så fokuserad på idrott (vinteridrott) att övrigt lämnas därhän. Här behövs rejäla åtgärder för att lyfta Umeå under sommarmånaderna. Hur skapar vi den energin? Staden och stadens centrum måste till att börja med vara inbjudande och lockande. Ett arbete pågår i delar av centrum vilket kommer att resultera i klara förbättringar. Det dröjer dock med Rådhustorget eftersom P-garaget under Rådhusesplanaden utreds.

Festivaler och musik är det andra som måste till. Rhapsody in rock på Ön i sommar är ett utmärkt exempel på bra aktiviteter i en underbar miljö. Den miljön ska dock fråntas umeborna av Holmlunds socialdemokrater. Tala om att ytterligare begränsa Umeås möjligheter till sommarstadsambitioner.

* Ensamstående mammor
En rapport från arbetarrörelsens ekonomiska råd kom igår med beskedet att ensamstående mammor halkat efter mest mellan 1995 och 2006. Detta alltså under s-regeringens år. Snacka om självmål. Har vi inte hört klagosången från socialdemokrater och andra om att alliansregeringen försämrar för de sämst ställda? Nu visar det sig att dom största bovarna är dom själva. Inkomstskillnaderna ökade i övrigt även mellan 1995 och 2006. S-regeringen stödda av vänsterpartiet och miljöpartiet stod för försämringar för de sämst ställda. Detta såg Alliansen och gick till val på att öka antalet människor i arbete eftersom det är bästa vägen till egenförsörjning och en bättre ekonomi. Vet ni vilken slutsats rapporten från arbetarrörelsen har dragit för att minska de ekonomiska skillnaderna? Just det, skapa arbeten åt fler.

En kommentar

  1. Nils Hansson

    Det går inte mer än ett par rader i dina inlägg så hinner du kasta en tårta på socialdemokraterna.. igen och igen….Jag försvarar dem inte men tycker det är dålig politik när man hela tiden ska klaga på vad de andra gjort och inte gjort… Du är inte ensam med att föra din politik frammåt med att jämföra allt med andra partier men det är så tråkigt att höra detta tjat hela tiden…Sluta jämföra med dem för att komma någon vart. Det är väl bättre att peka på vad ni vill göra och genomföra det utan att jämföra med sossarna eller några andra… tex sänk priset på bensin vilket jag inte glömt att ni lovade … Jämförelser med andra partier kan vi väljare göra själva!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.