Upp med nattiviteten!

Ett av våra stora framtida problem är att det föds för lite barn i vårt land. Vi kan trösta oss med att Sverige trots allt ligger högt upp i antalet födslar per tusen kvinnor jämfört med andra länder men det räcker inte. Antalet som ska försörjas ökar i antal i förhållande till de som ser till att det finns resurser att fördela till dessa. Därför måste "produktionen" av barn öka i vårt land och i Umeå för att den sk försörjningskvoten balanseras.

Hur skapar vi då incitament till detta? Hur får vi våra fertila kvinnor att föda fler barn? Självklart handlar det om dels en bra föräldraförsäkring men också dels om fler valmöjligheter inom barnomsorgen. Dagens unga kvinnor vill bestämma mer över sina liv och kräver också ökad flexibilitet av alternativen för att ta hand om sina barn. Ju fler alternativ desto större möjligheter för föräldrarna att pussla ihop sin vardag. Därför är vårdnadsbidraget en viktig pusselbit bland alla andra. Synd att det inte införs i Umeå. I Stockholm har man förstått detta och infört vårdnadsbidraget från 1 juli.

Kanske skulle vi i Umeå införa någon form av uppvaktning i samband med varje barn som föds i vår kommun. En signal om hur viktigt samhället anser det vara med att det föds barn i vår kommun. Vi från kommunens politiska ledning behöver uppmuntra barnafödandet i Umeå och vårt land. Endast fantasin och Lennart Holmlund är gränssättare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.