Bra gjort regeringen!

Alla känner väl igen sig i problemet med våra väntetider inom vården. Har man tur får man komma till läkare samma dag man ringer men för det mesta tar det betydligt längre tid och för vissa ännu längre tid än vad stipulerad vårdgaranti påtalar.

I DN-debatt idag skriver kristdemokraternas partiledare, Göran Hägglund, om satsningen på ytterligare resurser till landstingen En miljard kronor som ska användas som morötter till de landsting som på allvar arbetar ned köerna. Ett citat från debattartikeln nedan:

"Kömiljarden blir en central del i kampen mot köerna. Den långsiktiga visionen är vård utan vårdköer, en sjukvård med patienterna i behandlingsrummen och inte i väntrummen. Vi är inte där ännu men Kömiljarden är tillsammans med lagstadgad vårdgaranti, förbättrade öppna jämförelser och Vårdval i Sverige nödvändiga steg i riktning mot Allians för Sveriges mål om en bättre hälso- och sjukvård för alla."

Nu har landstinget i Västerbotten, som styrs av socialdemokraterna, chansen att visa framfötterna gentemot medborgarna. En offensiv satsning för att nedbringa antalet människor som står i kö ger dessutom mer pengar till vården. Bra gjort regeringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.