22 miljoner till Umeå för ökad välfärd!

* Alliansregeringens miljardsatsning ger Umeå 22 miljoner till ökad välfärd!

Regeringens besked idag om en resursförstärkning för kommun och landstingssektorn med tre (3) miljarder innebär en fortsatt satsning på äldreomsorgen, en skola och förskola med kvalitet och en sjukvård med hög tillgänglighet.

För Umeå kommun ger dagens besked en förstärkning av det ekonomiska utrymmet med ca 22 miljoner kronor. Det innebär att Umeåbornas förhoppningar om mindre barngrupper inom förskolan ges större förutsättningar att kunna genomföras. Även ett kommunalt vårdnadsbidrag skulle nu vara möjligt att genomföra i Umeå.

Alliansens partilidare gav idag beskedet att de sociala avgifterna sänks med 1 % och därmed blir en riktad resursförstärkning till bl a kommuner och landsting.

Det är glädjande att Alliansregeringen, som en del i det större företagarpaketet har med en sänkning av de sociala avgifterna (arbetsgivaravgifter och egenavgifter) och att detta på ett positivt sätt också kan påräknas kommunsektorn. Genom denna sänkning frigörs resurser motsvarande tre miljarder kronor i kommuner och landsting. Resurser som behövs i allra högsta grad för att kunna garantera en fortsatt satsning på äldreomsorgen, kvalitetshöjning i skola och förskola och en än mer tillgänglig hälso- och sjukvård. Generell sänkning av dessa avgifter ger förutsättningar för fler jobb och begränsar konjunkturavmattningen. Samtidigt ges kommunsektorn bättre planeringsförutsättningar för kommande år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.