Varslen på Volvo Lastvagnar

Varslen på Volvo Lastvagnar
Den råa marknaden slår till. När kapitalismen får härja fritt slår det hårt mot den enskilde. Ungefär så kan tongångarna sammanfattas från vissa personer.

Låt oss vara tydliga med att konstatera att situationen som nu råder på finansmarknaden skakar om hela världsekonomin. Det behövs självklart regelverk som styr sakers förhållande men att reglera den ekonomiska marknaden för hårt vore direkt vansinne. I Sverige lärde vi oss en läxa i början på 90-telet. Det har vi glädje av idag då vi som land står starkt rustade för att hantera denna typ av situationer. Dock påverkas den internationella efterfrågan som nu slår även mot Volvo Lastvagnar i Umeå. Bara att beklaga.

Å andra sidan har den ekonomiska marknaden alldeles nyss givit en mängd arbetstillfällen till Umeå. Hjulen har snurrat fort i hela världsekonomin och det har gett jobb även på Volvo Lastvagnar. Glöm inte det. Vad som nu händer är att girigheten och övermodet på finansmarknaden nu balanseras mot verkligheten. Det gör ont men är ett måste. Alla system balanserar sig förr eller senare. Nu blev det senare och smällen blir därför hårdare.

Att som vissa nu gör ropa på regleringar och skylla på att den "råa kapitalismen" är en ulv som slukar allt den kommer över, är en slutsats dragen i känslor och inte utifrån djupare analyser. Marknaden fungerar när den stabiliserar sig även om det gör ont. Problemet är ju att alla varit för blinda för länge. Då smäller det tufft när det smäller. Nu krävs det att den amerikanska kongressen tar kloka beslut för allt mildra effekterna. Med andra ord har politikern i USA för tillfället problemlösningen i egna händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.