Vänstern ryms inte i förstaklass!

Nu har resan med s och mp tagit fart i Sverige. Äntligen kan man väl säga. Äntligen kommer vi att få se vilken politik som oppositionen kommer att föra om de skulle få makten i 2010 års val. Det har ju varit ovanligt tyst kring det gemensamma politiska innehållet från vänsterkartellens sida. Men nu lovas det ändring.

Resan har som tema "Nu är det vi". I tåget från Stockholm till Göteborg sitter Mona Sahlin (s), Wetterstrand och Eriksson, båda mp. Men ingen Lars Ohly finns med. Han lämnades på perrongen och fick inte följa med. Förklaringen från s och mp:s ledare är att han och vänstern inte ännu kan hantera ekonomin. Han får inte följa med om inte detta ändras.

Tja, enigheten verkar frodas på vänsterkanten. Frågan blir då, vilken politik ska då föras? Den som s och mp kommer att leverera på sin resa eller ska vänstern få komma med i slutändan och justera budskapet? Ja, den som lever får väl se.

I förstaklass på X-2000 tåget mot Göteborg ges inga svar på den frågan. Jag gissar mig dock till att mer bidrag till alla är receptet för vänsterkartellen till slut. Mot detta står den nu förda Allianspolitiken. Bidrag och stöd till dom som inte själva kan klara sig och låt alla övriga stå på egna ben genom att se till att de får behålla en så stor del av inkomsten som krävs för detta.

Jag tycker detta är en självklar politik. Samhällets resurser ska främst gå till dom med behov av stöd och inte åt dom som har möjlighet att klara sig på egen hand. Skattesystemet måste då vara utformat så att detta möjliggörs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.