Dags att ta tillbaka rättvisebegreppet från vänstern

Vänsterns syn på rättvisa kan starkt ifrågasättas, under perioden 1999-2006 (när s, mp och v stod för styrningen av Sverige) levde över 1 miljon vuxna människor på bidrag och ersättningar utan att själva kunna bestämma över sina egna liv. Istället för att bekämpa fattigdom bekämpade dom rikedom.

Arbetslöshetsstatistiken snyggade man sedan till för att ge allmänheten sken av att stora resurser lades ner på att bekämpa utanförskap och sätta folk i arbete.

När kristdemokraterna tillsammans med Alliansen tog över regeringsmakten 2006 var utmaningen att genomföra ett värderingsskifte i svensk politik. Där det inte är fult att arbeta och tjäna egna pengar. Där rättvisebegreppet omformuleras och huvudspåret är att bekämpa fattigdom istället för rikedom.

Detta genom att:

? Bryta utanförskapet
? Ge alla goda förutsättningar till arbete
? Stärk människors möjlighet att stå på egna ben och påverka sin egen situation
? Sprida ägandet till fler
? Prioritera ekonomiskt utsatta grupper och stötta dem

Detta är rättvisa och kristdemokratisk politik. Vi möter upp människor som har behov. Vi bekämpar fattigdom istället för rikedom.

3 kommentarer

  1. Lars G

    Har du läst OECD’s rapport om ökade klasskillnader? Vart låg Sverige då och vilka år hade denna skillnad ökat mest?
    Har de sjukskrivna,arbetslösa och pensionärer fått det bättre,dvs har de kunnat dra nytta av statens goda finanser under Er tid? Varför har jag,som höginkomstagara fått mkt mer i netto än vad lågikomsttagare fått,jag menar,jag hade ju högre lön innan,men nu ökar den ännu mer,är det ett sätt att bekämpa fattigdom,att de som tjänar mest ska få mer än de som har sämre ställt?? Hur är din mattekunskap egentligen

  2. Pixbo

    Hoho och vårdnadsbidraget på 3000:- kr i månaden som ni vill ha är alltså inte en fattigdomsfälla???

    I alla länder med högerpolitik ökar klyftorna mer än under Socialdemokraterna. OECD säger att Danmark och Sverige har minst klyftor, varför är det så? Jo för att man traditionellt har ett högt skattetryck med omfördelande effekter. Era skattesänkningar ger mest till de rika, vilket ökar klyftorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.