Hartmans garderob

Realtid.seThomas Hartman vägrar att förstå skillnaden mellan ett politiskt partis åsikter, fastställda i riksting efter riksting och Svenska kyrkans inre teologiska verksamhet. Än en gång Hartman, kristdemokraterna styr inte över på vilket sätt trosfrågorna diskuteras inom svenska kyrkan.

Du verkar inte vilja lyssna på det örat och det är sorgligt. Kan förstå varför eftersom det socialdemokratiska partiet styr över ageranden i svenska kyrkan. Vårt förhållningssätt är att inte lägga oss i trosfrågor som diskuteras inom kristendomen, judendomen, islam eller andra religiösa sammanslutningar. Det klarar dom nog bra av själva.

Självklart kan då snäva bibeltolkningar utifrån ett teologiskt perspektiv synas märkliga om de lyfts ur sitt sammanhang. Var och en får skämmas för sig och stå för sitt.

Hartman skriver vidare: ’Oavsett hur mycket än Anders Sellström tycker jag är tråkig så kan det inte vara mitt fel att dessa åsikter tycks bita sig fast i den kristdemokratiska medlemskåren likt unken lukt i en garderob.’

Hur ser det då ut i Hartmans garderob? Jag Googlade lite på fenomenet Hartman och hittade följande.

På Realtid.se fann vi följande:
’Ingen vanlig väg till toppjobb i s?
SSU-ordföranden Anna Sjödins rykte skamfilades efter krogbråket på Crazy Horse i januari. Realtid.se avslöjar nu hennes sambo, Thomas Hartmans, väg till posten som politisk sakkunnig åt migrationsministern. En väg som innehåller det mesta i bakläxor.’

Vidare citerar Realtid.se Hartmans fördömanden av media som far med osanningar. Tycker mig känna igen sättet han nu diskuterar på och som han själv avskydde.
’ Media är en del av underhållningsindustrin och skapar sin egen verklighet. Genom lögnaktiga löpsedlar sprids dyngan. Allt under chefredaktörernas lugnande ord ’Vi skildrar verkligheten’, ’ni får bara vad ni efterfrågar’ möjligen i kombination med ’skjut inte budbäraren’.’

VK uppmärksammade även de Hartmans sätt att argumentera. Eftersom han skulle arbeta åt en minister fick han snabbt krypa till korset och stänga sin dåvarande hätska blogg. Med andra ord så känner vi igen hans, anser jag, olustiga sätt att försöka sätta en bild som inte hör verkligheten till.

2 kommentarer

  1. Martin Johnsson

    Den som läser och hänvisar till det Realtid och VK skriver i sina skvallerblaskor kan inte ha någon som helst verklighetsförankring.
    Tyvärr men Hartman vet vad han pratar om där i alla fall.
    En lagändring behövs verkligen då
    tom en politiker verkar tro på skiten som skrivs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.