Hartmans ojusta politiska metoder

Thomas Hartman socialdemokratisk politiker går i sin blogg idag till angrepp på kristdemokraterna. Han försöker insinuera att kristdemokraterna som parti står bakom de texter han citerar från.

Tråkigt sätt att bedriva politik på, Hartman. Hartman vet att de texter han citerar från är hämtade från den grupp som finns inom Svenska kyrkan. Denna gruppering bedriver helt självständigt sina frågor inom Svenska kyrkan. Partiet kristdemokraterna kan inte styra vilka frågor som de driver och på vilket sätt.

Kristdemokraterna är det parti som kanske mest av alla partier skilt på frågorna som hör hemma inom Svenska kyrkan och den övriga politiken. Det som härrör trosfrågor kopplade till bibeltolkningar hör hemma inom kyrkans värld och inte inom den övriga politiken. Detta eftersom just det Hartman citerar inte är ett partis hållning utan en hållning tolkad utifrån en trosuppfattning.

Vi må tycka vad vi vill om denna trosuppfattning men blanda inte medvetet ihop de helt skilda rollerna i syfte att misstänkliggöra partiet kristdemokraterna för att stå för detta. Ett ojust sätt Hartman att argumentera på och agera utifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.