Socialdemokraterna sviker angående storleken på förskolegrupperna

Umeå kommunUnder flera år har Lennart Holmlund (s) basunerat ut resurser och krafttag ska användas för att bl. a. minska storleken på barngrupperna i kommunens förskolor. Löftet var att barngrupperna skulle bestå av max 15 barn och det senast 2009.

Nu kommer beskedet att en höjning sker av antalet barn till 18 i varje barngrupp samtidigt som lärartätheten minskar. Löftet om max 15 barn per grupp skjuts på framtiden och kanske når man det 2011.

Det är uppenbart att under Lennart Holmlunds ledning klaras inte de löften socialdemokraterna ger och som gäller den s.k. mjuka sektorn i kommunen. Löftet angående barngrupperna ges utan att täckning finns i den verklighet som barn och föräldrar möter i förskolan varje dag.

Alliansregeringen har dessutom försett kommunerna med ytterligare verktyg för att öka valfriheten i barnomsorgen och som även skulle bidra till att nå målet med max 15 barn i barngrupperna.

Till detta säger socialdemokraterna, tack men nej tack. Ideologiska skygglappar försätter barnen och föräldrarna i skymundan. Dags att byta styre i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.