Hartmans rallarsvingar fortsätter…

Det är med intresse jag följer Hartmans sätt att argumentera. Hans huvudmål är att jag och partiet ska gå i svaromål för någon annan. Jag har försökt förklara detta i mina tidigare inlägg men medvetet (vilket är Hartmans syfte) lyssnar inte Hartman på detta.

Det är lika orimligt som om Hartman ska gå i svaromål för vad Bodén skriver på VF:s ledarsida, eller vilka ståndpunkter PRO driver (mest sossar i toppen) eller vad Björklöven tycker (Åsa Ögren (s) ordförande i Björklöven).

Det finns två delar i denna diskussion som blandas.
1. Når partiets armar in bland de förtroendevalda i Svenska Kyrkan? Svar nej.

När Svenska kyrkan och staten skiljdes åt för många år sedan var vi nog det parti som snabbast skiljde på politik och tro. Politiken håller partiet på med och frågor om tro och bibeltolkningar får Svenska kyrkan ta hand om.

Kvar finns dock fortfarande eftersläpningar från den gamla partistrukturen i Svenska Kyrkan därav namnet kristdemokrater i Svenska Kyrkan. Jag sitter i vår partistyrelse och jag står upp för vårt partis frågor men har ingen makt eller ska så ha över det som diskuteras inom Svenska kyrkan. Eftersom partiet kristdemokraterna inte har någon makt över de som är förtroendevalda inom Svenska kyrkan kan inte heller partiet gå i svaromål för dem. Det får dom göra själva.

Antingen förstår man detta eller så låter man bli.

2. Religionsfriheten i vårt land innebär att alla som vill får hänge sig åt religiös verksamhet. Därom borde vi väl vara överens? Det diskuteras nog en hel del i dessa dagar i varje samfund om hur man ställer sig i äktenskapsfrågan. Argumenteringen kring detta tar sig också väldigt olika former som vi också kan konstatera.

Jag kommer aldrig att gå in i deras förehavanden och deras tolkningar. Jag diskuterar gärna vårt partis uppfattning i olika frågor men försök inte få mig att gå i svaromål för vad som diskuteras inom kyrkans värld. I just detta tycker jag du är ojust. Vill du diskutera trosfrågor och bibeltolkningar så vänd dig till Nils-Ola Andersson och Svenska kyrkan i detta fall.

3. Jag lade ut en mina igår för att testa en sak. Hartman trampade på den så att klicket hördes ända till stadshuset. Enligt Hartmans retorik är det korrekt att påstå att det behöver vädras i kristdemokraternas garderob (behövs nog med jämna mellanrum i alla partiers garderober) men stänger snabbt igen sin egen garderobsdörr när det börjar osa katt. Man må tycka att jag var både det ena och andra som lade ut minan men den bevisar min tes.

PS: Grattis i förskott på 40-års dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.