De nya taxeringsvärdena

De senaste veckorna har många småhusägare fått sina nya taxeringsvärden och enligt beräkningar har de i genomsnitt stigit med 35 procent.

Detta är en påminnelse om hur viktigt det var att vi reformerade fastighetsskattesystemet.

I stället för den tidigare regeringen(s) modell som innebar att fastighetsskatten utgjorde en procent av taxeringsvärdet har vi nu infört en kommunal avgift som innebär att ingen betalar mer än max 6300 kronor per år (2009) eller 0,75 procent av taxeringsvärdet.

För de pensionärer med lägst inkomst har vi också fattat beslut om att ytterligare begränsa fastighetsavgiften.

2 kommentarer

  1. troligtvis fd. borgerlig väljare

    Vad är det som händer inom KD Anders?

    Ni lovade dyrt och heligt att taxeringsvärdet skulle tas bort. Ni lovade också sänkt bensinskatt. På en direkt fråga till både dig och Gunilla Tjernberg nere i valstugan var det också ett löfte och ingen förhoppning från er sida.

    Nu är taxeringsvärdet kvar, rätt många har till och med fått en ökning. Bensinskatten ska vi ju bara inte tala om. Efter 20 månader har ni lyckat HÖJA bensinskatten med sammanlagt över 1.20 kronor.
    Det är i mina ögon en oändligt stor skillnad på att sänka någonting och att höja någonting.

    Frågan vad som händer inom KD känns oehört berättigad.

    En direkt fråga till dig Anders är:

    Ljög både du och Gunilla Tjernberg i valstugan eller skojade ni bara?

  2. Anders Sellström

    Vårt vallöfte från partiet var att fastighetsskatten skulle bort och bensinskatten sänkas. Detta förutsätter ju att man i en regering också får igenom dessa förslag.

    Vi fick igenom ungefär halva vårt förslag om fastighetsskatten. Vi arbetar vidare för att lyckas få igenom vårt förslag i sin helhet.

    Bensinskatten gick vi på pumpen med helt enkelt. Inget gehör alls och direkt efter valet tog frågan om klimatförändringarna fart.

    Vad vi var med och hindrade var ju mp:s inflytande över politiken. Dom vill ju höja med 2 kronor nästa år. Man kan säga att kd inte lyckades sänka bensinskatten men vi lyckas i varje fall förhindra krafiga höjningar.

    Vi har en del andra förslag på hur vi ska underlätta får boenden i glesbygd och som är helt beroende av bilen.

    Tyvärr är politik oftast en kompromiss och eftersom inget parti i Sverige får helt egen majoritet i riksdagen måste det kompromissas.

    Ring gärna mig om du har funderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.