Vilka djävlar ska försörja änglarna?

klotband.wordpress.comFörst Umegalan

Ett stort grattis till alla glada vinnare på Umegalan. Måste kännas oerhört smickrande och hedrande att bara bli nominerad till ett pris och för den som vinner även få ta emot priset och folkets jubel. Det är bara att buga och bocka.

Sahlin närmar sig det sataniska

Mona Sahlin (s) börjar använda sig av religiösa bilder. I dagens eko den 11 november kan man höra Sahlin angripa Alliansens arbetslinje genom att kalla den satanisk.

Satanisk har religiösa kopplingar. Satansfigurer har sitt ursprung i judendomen och motsatsen är då ängel. Man kan undra om Mona Sahlin blivit religiös på gamla dar?

Om Mona Sahlin anser att Alliansregeringens arbetslinje är satanisk måste hon ju då mena att om man inte arbetar är man änglalik. Ju fler som inte arbetar ju fler änglar i vårt samhälle.

Vän av ordning ställer sig då frågan, vilka djävlar ska försörja änglarna?

9 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Ni i Alliansen, och du en av de som mest påpekat det, har ju sagt att ”utanfrskapet” minskatunder ertid vdmaten, G. Persson sa ju dock inna valetatt jobben skulle komma s man undrar ju om det var Alliansen eller högkonjukturen som minsade utanförskapet” men jag skall inte beskylla Er i denna stundför att det ökar, men tll min fråga, de som lämnade A-kassan då Alliansen höjde avgiften, de hamnar vl nu om de varslas oc sägsupp, ännu merutanför än va de hadegjort om A-kassans avgifter varit de samma och att de inte gått ur A-kassan pga höjningen,ellervad kalar Ni dessa nu då, som inteär medi A-kassan och som blir arbetslösa?
    Man kan ju inte nu gå medi A kassan och tro man får ersättning direkt, för man kan ju inte heller försäkraen bil efter man krockat.
    Tvivlar på att d herr Sellström svarar på detta men jag ger dig en chans

  2. fattigpensionär

    Riktigt Gidlöf! Sen kan jag lägga till det stora, riktigt stora utanförskapet som skapats med regeringens jobblinje. Pensionärer och sjuka som straffas med en egen skattesats. För att vi inte jobbar!

  3. Lars Gidlöf

    Jag får ursäkta mina stavfel i mitt inlägg men beror taskigt tangentbord på den datorn jag satt vid.
    Sen missade jag pensionärerna,men de herr Sellström,de fick ju 68:- i skattesänkning medans jag fått par tusen,rättvist?

  4. fattigpensionär

    Gidlöf, om jag fattat rätt blir det 68 spänn höjning vid årsskiftet men sen blir det i gengäld större glapp i skatten mln de arbetande och ”änglarna.” Det är rättvisa och solidaritet ála alliansen!

  5. Curth Brännström

    Jag måste då bara fråga vad är KD:s grundsyn på sin medmänniska för om man är med och stöder en allians som slår mot sina svaga medmänniskor. Med alliansens politik så ökar ni ju utanförskapt för flera människor hur kan KD:s kristna grundsyn kunna se det genomföras.

  6. Anders Sellström

    A-kassan är en omställningförsäkring mellan två arbeten och inget annat. De som inte av olika anledningar har behov av a-kassan ska ju inte heller vara med i den.

    Många antar att de som nu blir varslade är de som också inte är med i a-kassan. Jag tror det är på marginalen men vi får väl se.

    Syftet med Alliansens politik, är att de som kan jobba ska jobba. De som har svårt att komma in på arbetsmarknaden ska få hjälp med detta. Energi, tid och kraft ska inte läggas ned på de som kan själv utan kraften ska läggas på de som inte kan själv.

    Fråga arbetsförmedlingen vad dom tycker om de regler som gäller idag? Dom jag talat med är mycket nöjda med att det nu finns tydligare regler och tidsspärrar som sätter press både på den enskilde men även myndigheterna att agera.

    Det värsta som kan hända är att människor går för länge i utanförskap. Då blir det allt svårare att komma in på arbetsmarknaden igen.

    Åtgärder för att få människor i arbete och inte få dom beroende av bidrag.

  7. Lars Gidlöf

    Jag undrade i min enkla fråga vad Ni kallar de som nu varslas och som bir utan jobb och står uta A-kassa? Sen vilka är i behov av A-kassa?Jag vet en grupp ´som inte är i behov av A-kassa,politker, men hur vet man som yrkesgrupp om man är behov av denna A-kassa? Sen är det en försäkring, men varför höja den premien så mycket att folk lämnar A-kassan då? Varför sänka skatten för de som tjänar mest, det är väl den gruppen som inte behöver A-kassan,eller? Ja, de som kan jobba skall jobba, men om det inte finns jobb,vad sa de göra då?
    Du verkar inte kunna svara för dig Herr Sellström,men du har ju valt politiken så du är trygg.

  8. Anders Sellström

    Ska försöka svara på dina frågor:

    Fråga: Jag undrade i min enkla fråga vad Ni kallar de som nu varslas och som bir utan jobb och står utan A-kassa?

    Svar: Arbetssökande

    Fråga: Jag vet en grupp som inte är i behov av A-kassa,politker, men hur vet man som yrkesgrupp om man är behov av denna A-kassa?

    Svar: Varje person måste själv ta ansvar för om man vill vara försäkrad eller inte.

    Fråga: Sen är det en försäkring, men varför höja den premien så mycket att folk lämnar A-kassan då?

    Svar: En försäkrings kostnader delas solidariskt av alla som är med i denna. Den höjda avgiften i a-kassan berodde på att skattebetalarna finansierade den till största del.

    Fråga: Varför sänka skatten för de som tjänar mest, det är väl den gruppen som inte behöver A-kassan,eller?

    Svar: Skatten har sänkts mest procentuellt för de med lägsta inkomster. Syftet är bl a att föka skillnaden i disponibel inkomst mellan att gå på bidrag och att arbeta. Fler i arbete ger mer skatteintäkter och därmed mer över till välfärd.

    Fråga: Ja de som kan jobba skall jobba, men om det inte finns jobb,vad sa de göra då?

    Svar: Svaret är att öka företagsamhetn i vårt land genom bättre villkor för att bedriva och starta företag. I lågkonjunktur skapas arbeten oftast via statliga insatser och det kommer att ske även nu.

  9. Lars Gidlöf

    Ja,vad är det som gör att Ni politiker inte kan ge ordentliga svar.
    Fråga 1: Varför kallades de arbetsökande för ”utanförskap” innan valet 2006?
    Fråga 2: Det är väl endast Ni politiker som inte riskerar behöva A kassa eller?
    <<<fråga 3: Varför chockhöja denna försäkring då, och sänka skatten för typ Fredrik Lundberg på 30-40 miljoner?
    Fråga 4: Ja,men % ger ju inget när man skall betala hyra eller liknande, de som har minst pengar får ju minst i rena slantar,och klyftan öklar än mer,varför?
    Sista frågan: Ja,men vadåp företagsamhet, om det inte finns jobb för de som redan är etablerade,hur ska man då få jobb som nyetablera??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.