Astra Zeneca, tack och adjö!

Från Astra Zenecas hemsidaMed bedrövelse hör och läser jag att Astra Zeneca lägger ned sin verksamhet i Umeå. 180 människor mister sitt arbete. Känner sympati för dem och deras familjer. Mitt i all bedrövelse är det ändå positivt att flytten av verksamheten till Södertälje inte sker förrän 2010-2011.

Det finns med andra ord tid att sätta in åtgärder för att hantera den kommande situationen för dom som arbetar på Astra.

Samtidigt ett tack till Astra Zeneca för den tid ni verkat i Umeå och det ni tillfört vår stad.

Vill påpeka att detta inte verkar ha med den nuvarande finanskrisen utan är ett resultat av en långsiktig samordnings- och effektivitetsstrategi inom företaget. Det i sin tur borde innebära att Astra Zeneca borde kunna ställa upp och hjälpa till en hel del i samband med avvecklingen.

Den enes död den andres bröd innebär i detta fall att Södertälje får ett antal arbetstillfällen och kan glädjas av den anledningen.

Sett ur ett övergripande perspektiv sker dessa förändringar kontinuerligt i vår värld. Det måste vi förstå för att vi också på ett bra sätt ska kunna möta och hantera dessa förändringar. Umeå har en potential som vi ska använda oss av och utveckla.

Hoppas inte personalen på Astra Zeneca ser detta alldeles nattsvart utan att vi tillsammans i Umeå nu ska visa att vi kan och vill påverka framtiden på ett positivt sätt.

Vi är duktiga på en mängd saker i Umeå. Vi är inte lika duktiga på andra saker. Krisen vi nu är i ska vi tillsammans gå igenom och stärkta ta oss ur och lyfta Umeå till nya höjder.

Umeå är norra Sveriges nod och motor på en mängd områden. Den potentialen får vi aldrig glömma bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.