Holmlund har ideologiskt tubseende!

Ingrid HägglundLennart Holmlund (s) och friskolorna. När ska han ge sig?

Citat från Holmlunds blogg:
"Vi har även läst i tidningarna om de mycket höga vinsterna som tre personer som äger fastigheten tagit ut, vinster i miljonklassen."

Han fortsätter:
"I de kommunala skolorna finns det för det första ingen vinst utan det är kapital och andra driftskostnader som man betalar för."

Att betala så höga hyror som ger sådana vinster är ett fullständigt ruttet system och man kan verkligen fråga sig om det avtalet tillkommit på ett proffsigt sätt och att inte andra motiv legat bakom hyressättningen, nämligen det stora vinstintresset för fastighetsbolaget." Slut citat.

Holmlund har satt på sig skygglapparna och debatterar också med dessa tätt slutna runt öron och ögon. Detta syndrom kallas även tubseende.

Om man benar upp frågan får man en annan bild. Kommunens skolor betalar hyra för den lokalyta man disponerar till tekniska nämnden eller privata bolag såsom t ex Balticgruppen (Västangård Umedalen).

Skolans hyra till Balticgruppen verkar Holmlund inte bedöma vara kontroversiell. I sak är det samma föhållande som finns på Minervaskolan.

På Umestan, som kommunen äger, finns flera friskolor. De betalar hyra till kommunens bolag enligt marknadsvillkor. Här tar alltså kommunen, via sitt bolag, hand om resurser som, enligt Holmlunds retorik, skulle få gå till undervisning.

Slutsatsen är att kommunens skolor i Umeå betalar hyra till kommunen själv, kommunens egna bolag Umestan (som har vinstkrav på sig) och privata bolag som Balticgruppen som också drivs med vinst. Friskolorna i Umeå hyr lokaler av kommunen och privata aktörer. Vari ligger skillnaden Holmlund? Varför angriper du inte Balticgruppen som enligt dig suger resurser ur skolans värld.

Problemet är att regelverket kring ersättningssystemet per elev är otydligt i kommunen. Det skapar irritation inom både den kommunala skolan men även inom friskolan. Ta tag detta problem Holmlund och lyft frågan till kommunfullmäktigenivå så kanske vi slipper denna typ av påhopp på friskolan i Umeå som gör ett bra jobb. Fråga föräldrarna och eleverna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.