Alliansens bäste valarbetare – Mona Sahlin

Alliansens stabila gemenskap och vänsterpartiets attacker väcker den gamla ovänskapen mellan vänster- och högersossar till liv. Vänsterfalangen vill givetvis positionera sig mer vänsterut, för att markera mot Alliansen och närma sig vänsterpartiet, medan högersossarna vill stå kvar på sina platser.

Högersossarna ser ett samarbete med miljöpartiet som det enda naturliga alternativet. Detta upprör givetvis vänstersossarna som ser vänsterpartiet som en trofast och pålitlig allierad.

Eftersom ingen vet vilket regeringsalternativ som oppositionen tänkt sig och obeslutsamheten i frågan är total, resulterar i att motsättningarna på vänsterkanten hela tiden tilltar.

Det säger sig självt att ett socialdemokratiskt parti inte kan ha medlemmar med så olika åsikter om ekonomi, ägande, statens roll etc. Svensk partipolitik bygger trots allt på någorlunda harmoni och lika åsikter.

Detta i kombination med en svag partiledare i Mona Sahlin och svaga fackförbund bidrar till den orostid som väntar socialdemokraterna. Mona Sahlin har hittills satsat sina kort på miljöpartiet medan fackföreningsrörelsen vill se ett samarbete med vänsterpartiet. Miljöpartiet å sin sida vill inte se ett samarbete med vänsterpartiet.

Cirkusen fortsätter och frågan är vem som samarbetar med vem och vilken partiledare socialdemokraterna kommer att ha inför valet 2010 när karusellerna stannat av?

Just nu är Mona Sahlin Alliansens bäste valarbetare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.