Debattklimatet i fullmäktige

Angående debattklimatet i Umeå kommunfullmäktige tror jag alla som var där i måndags, kan konstatera att svängarna togs ut rejält och då speciellt av Tamara Spiric och Lasse Jakobsson i vänsterpartiet. Sven-Olov Edvinsson hade ett lysande inlägg om på vilket sätt som vänsterpartiets Lasse Jakobsson uttryckte sig.

Allt kan lyssnas av i efterhand via Umeå kommuns hemsida för er som nu tycker saker utan att ha koll på läget. Brukar finnas tillgängligt efter några dagar.

I det aktuella fallet som jag beskrev i min blogg, med lite spets och ironi, är nog alla som var i fullmäktige överens om att jag inte angrep Tamara Spiric personligt. Jag gick däremot hårt åt de förslag som vänsterpartiet hade i sin motion.

Poängen är att om jag kallat henne samma sak som hon kallade mig hade det nog tagit hus i h-vete. I Spirics blogg försöker hon på klassiskt vänsterfeministiskt sätt göra sig liten och nedtrampad av det patriarkala samhället.

Ett klassikt grepp att förringa motståndaren är att stava namn fel. Att hävda tidigare gångers egenupplevda tåtrampanden som belägg för att även i denna debatt blivit trampad på.

Jag tror att inte ens Spiric fullt ut trodde på sin egen motion och därmed blev trängd. Denna gång fick jag ut det och andra gånger får väl andra en släng av sleven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.