Alkoholtillstånd och Hotell Lappland

Då var det dags för ännu ett företag att hamna i skamvrån för att man inte sköter alkoholserveringen på det sätt som regelverket säger. Denna gång är det Hotell Lappland i Lycksele. Polisen har utifrån egna iakttagelser noterat händelser som lästa bara rätt upp och ner får en att fundera hur hotellet sköter sig.

Min personliga uppfattning i frågan är att serveringstillstånd ska ges till alla som uppfyller kriterierna för det. Samtidigt ska det gå fort att mista tillståndet om man inte sköter sig.

Självklart kan inte Hotell Lappland förlora sitt serveringstillstånd. Inte p.g.a. att överträdelserna i sig skulle kunna medföra det utan för att det vore att begå politiskt harakiri för de som skulle våga gå på en sådan linje.

Anledningen är ju att ett Lycksele utan Hotell Lappland inte skulle överleva. Ett Hotell Lappland utan tillstånd att servera alkohol skulle snabbt tappa gäster och intäkter.

Om samma skett i Umeå skulle nog socialnämnden ta ett beslut om indragande av serveringstillståndet. Här vågar man faktiskt slå till när krogarna inte sköter sig.

Ett av problemen för att snabbt kunna återkalla serveringstillstånden är ju att krogarna överklagar till länsrätten och många gånger där får beslut som innebär att tillståndet får behållas. I denna fråga önskar jag mer makt till den lokala tillståndsgivningen.

Jag hoppas Hotell Lappland inser det allvarliga i att missköta serveringen av alkohol och snabbt rättar till bristerna som bevisligen uppdagats. Snabbt kan hotellet få ett dåligt rykte och därmed tappa konferenser.

Vi är många som noga tänker oss för var vi lägger våra konferenser och träffar. Ett hotell med dåligt rykte åker snabbt ner i det runda arkivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.