Alliansregeringens åtgärdspaket

På grund av den rådande finanskrisen presenterade alliansen idag ett åtgärdspaket som väsentligt ska mildra effekterna av krisen i Sverige.

Ett paket på drygt 8 miljarder presenterades. Enligt alliansen kommer krisen vi går in i inte leda till skatteökningar eller nedskärningar av den sociala välfärden.

Av de ökade resurserna i paketet går närmare tre miljarder kronor till Arbetsförmedlingen för att under tre år satsa på matchningsverksamheten. En miljard kronor går till regeringens så kallade närtidssatsning på infrastruktur för 2009 och 2010. Regeringen uteslöt inte heller åtgärder för att rädda bilindustrin.

Paketet omfattar också förstärkt stöd till nya arbetslösa och korttidsarbetslöshet, förstärkt stöd för långtidsarbetslösa, förstärkningar av yrkeshögskolan och gymnasial yrkesutbildning.

Även förstärkta satsningar på infrastruktur och förstärkt skatteavdrag för hushållstjänster i form av reparation, ombyggnader och underhåll av byggnader, så kallat Rot-avdrag.

Tillsammans med den rekordstora räntesänkning som riksbanken genomförde igår samt den budgetproposition som börjar gälla från 1 januari, 2009, innebär detta åtgärdspaket att Alliansregeringen tar krafttag för att mildra krisens effekter.

Sammantaget är det över 40 nya miljarder 2009 som sätts in för att stimulera ekonomin och motverka arbetslöshet samt ta hand om blivande arbetslösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.