Regionfrågan, Vinst i sak men förlust i tid.

Besked i regionfrågan:

Vinst i sak, men förlust i tid.

Klart beskedet från Alliansregeringens partiledare när det gäller regionfrågan. Vad gäller sakfrågan och behovet av regioner blir det full utdelning och ett erkännande till alla oss som argumenterat för denna utveckling. Det är glädjande.

Beskedet visar att Alliansregeringen också sätter ner foten och markerar att det ska vara tre nivåer i samhället med politisk makt och ledning, kommuner, regionkommuner och stat.

Beskedet kanske blir en förlust i tid. Jag hade önskat att man också kunnat se värdet i att skynda på utvecklingen och beslutsprocessen vad gäller regionbildningen i Norrland.

Men samtidigt har jag respekt för de besked som nu ges och noterar med glädje att bollen är i rullning.

Skåne och Västra Götaland permanentas och nästa mandatperiod kommer vi att få se en fortsättning som kan beröra övriga Sverige.

Ingen behöver längre tvivla på vart vi är på väg. Den inriktning som kommunminister Mats Odell (Kd) redovisat vid olika konferenser och överläggningar har nu fått hela regeringens gillande. Beskeden idag onsdag den 28 januari är en framgång för de som under många år argumenterat i regionfrågan.

Kul att Reinfeldt fick ge sig på en rad punkter. Jämtland och Sundsvall saboterade tidsschemat för en Norrlandsregion. Det står helt klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.