Veckans TOPPEN och BOTTEN

TOPPEN: Vårdcollege

Vården i Västerbotten är alltid i stort behov av ny arbetskraft. Fler ungdomar måste läsa omvårdnadsprogrammet och fler vuxna måste läsa samma utbildning inom vuxenutbildningen.

Ett vårdcollege är en samverkansform på både lokal och regional nivå mellan arbetsliv och utbildningar inom vård och omsorg. Alla kommuner i Västerbotten som har omvårdnadsprogrammet finns med i satsningen tillsammans med Landstinget i Västerbotten, Umeå Universitet och Region Västerbotten.

Vårdcolleget erbjuder även fortbildning med fördjupningskurser både på gymnasie och universitetsnivå vilket ger eleverna möjlighet till att välja olika karriärvägar inom vården.

Ett bra initiativ, nytänkande och en utveckling av utbildningarna inom vård och omsorg behövs. Så att behovet av personal hela tiden fylls på.

BOTTEN: Miljöpartiet (Bild: Alireza Mosahafi, Gruppledare i Umeå)

Miljöpartiet fortsätter att sparka in öppna dörrar gång på gång i Umeå. Detta genom att massproducera motioner till kommunfullmäktige om flexibla röda dagar, korruption, solenergi, avfallsfrågor, hastighetsbegränsningar etc.

Problemet är att allt de föreslår redan sker i kommunen genom tidigare tagna beslut eller är låsta via lagar tagna av riksdagen.

Lite omvärldsanalys skulle inte skada innan miljöpartiet bombarderar fullmäktige med motioner.

PS: Eftersom partiet verkar tro att Sverige befinner sig i en skyddad bubbla gentemot resten av världen så skulle gärna miljöpartiet höja bensinpriset till säg 90 kr/litern och på fullaste allvar tro att hela jorden skulle förändras till det bättre enbart p g a att Sverige höjde bensinpriset.

Fakta:

Privatbilismen står för 12,5% av Sveriges CO2-utsläpp, och Sverige står för 0,2 % av världens CO2-utsläpp. Vi talar om 0,025 %, 2½ tiotusendelar, av planetens CO2.

2 kommentarer

  1. Robert G

    Såg i ett tidigare inlägg att du gjorde dig lustig över att Peder Pedersen inte hade så bra koll på fysik. Jag håller med om att det var väldigt roligt och att han faktiskt gjorde klart att han inte hade koll.

    Men nog är det så Anders att en kristdemokrat bör vara ödmjuk när den ska läxa upp andra när det kommer till naturvetenskap.

    Gud skapade jorden och evolutionen är bluff är bara några argument som förs fram med betydligt mindre självdistans än Peder Pedersen. Ert första namn till EU-parlamentet är kreationist för att ta ett annat exempel. Ja, Kd:s relation till vetenskap är minst sagt problematisk iblland.

    Men tack för en annars bra blogg!

  2. Sellström

    Kul att du gillar bloggen.

    Att fysiska lagar existerar och finns står i sig inte i motsats till olika tolkningar av hur världen kom till.

    Vad jag vet finns det nog fler människor på jorden som tror på andra ”teorier” än den om Big Bang.

    Vem har då rätt? Tja, den som lever får se men det innebär ju inte att fysikens lagar inte existerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.