Möjligheten att sprida sina verk har aldrig varit större

Möjligheten att sprida sina verk har aldrig varit så omfattande som nu.
Den som är kreativ har alla möjligheter i världen att bli stora med mycket små medel.

Det måste finnas någon slags självkritik även för artister.
Bra artister tjänar fortfarande mycket pengar på konserter och all merchandise.

Är man en usel eller medioker artist är det dags att man stannar upp, slutar gnälla och i stället ser över sin egen situation. Marknaden ser ut som den gör, och artisten har ett val.

Kommunikation är nyckeln till framgång. Om man ska ut på de musikaliska vägarna gäller det att ha tillräckligt på fötterna

För tekniken och utvecklingen gör att saker förändras.
Från början gick människan när hon skulle förflytta sig långa sträckor.

Sen kom hon på att hon kunde använda hästen till sin hjälp.
Hon uppfann hjul och cykel och bil och tåg. Flyg.

Rätt betraktad är varje dator som är kopplad till internet en röst i cyberrymden.
Dags att se vilken underbar möjlighet det är att berika alla människor i hela världen med all kultur, all information, all kunskap.

3 kommentarer

  1. Larsa R

    Tja. Slå inte på artisterna. Det åtalet mot The pirate bay handlar om är skivindustrin och filmindustrin, alltså aktieägarnas rädsla för att bli utan pengar. artisterna lever sitt eget liv och klagar nog inte så mycket. Detta riskerar att bli en politisk rättegång.

  2. Urban Bengtson, idékonsult

    Sprida som artist eller uppfinnare av sitt verk, visst gör man det. Men vem betalar? Som uppfinnare av bättre dagis, vem bryr sig då? Politikerna? Knappast, de följer ramavtalen.
    Och när det passar stjäls idéer här, av kommunbyråkrater (har varit med om det i Umeå). Sedan är det fritt att använda? Och politikerna, när de får veta detta, stöder sin byråkrati.
    Därför är Pirate Bay-målet väldigt viktigt och politiker, som ändå stiftar lagarna, bör rikta sig mer dit flödena startar, i uppfinnandet och hos uppfinnarna. Kväses dessa och lusten där, då får samhällsutvecklingen allt mindre frisk luft.

  3. Lars Gidlöf

    Om nu folk skall kunna ladda ner utan att betala och att du anser man ska endast tjäna pengar på sina uppträdanden, kan man inte då låta folk rösta i samtliga frågor i kommunen via internet och att vi då tar bort politikerna eftersom Ni egentligen inte alls sitter med alla de kunskaper ni tror er sitta med och styrs av lobbyism och populism, borde ju spara mkt pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.