Veckans TOPPEN och BOTTEN

TOPPEN: Mats Odell

Äntligen någon som aktivt försöker vända utvecklingen i glesbygden. Ny lagstiftning och 30 miljoner till att bl a försöka förhindra nedläggningen av bensinstationer i glesbygd.

En första åtgärd sattes in redan i veckan då regeringen fattar beslut om en lagändring som ska göra det lättare att starta lokala servicekontor för att förbättra servicen på landsbygden.

Det är viktiga steg i rätt riktning, men för att vända utvecklingen måste man också komma ihåg att titta på alla andra faktorer i glesbygdsproblematiken.
Men som sagt ett steg i rätt riktning.

BOTTEN: (Konst)iga idioter

I en två minuter lång film som kallas ’Territorial pissing’ klottrar en svartklädd maskerad "konstnär" ner en tunnelbanevagn i Stockholm. Han krossar en ruta och klottrar ner även utsidan av vagnen samtidigt som chockade resenärer ser på.

Filmen är ett examensarbete från Konstfack och visades i fredags upp på konstmässan Market i Stockholm.

Ja, vad ska man säga annat än att vissa tror sig kunna göra vad som helst under konstens täckmantel. Kom också ihåg att de konstnärliga utbildningarna är några av de allra dyraste utbildningarna i högskolan.

Så lär för all del studenterna att måla, teckna, skulptera och skapa "riktig konst", men där går gränsen för vad samhället skall bekosta. Resten tycker jag de kan bekosta själva

Olagligheter får inte ursäktas med att det är konst, och samtidigt ska man inte förbjuda all form av utsmyckning av offentliga miljöer. Allt som inte är kommersiellt gångbart ska inte heller bort, men det måste finnas lite fingertoppskänsla.

2 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Jag trodde att du som självklar topp i veckan skulle ha det glädjande beskedet att alla människor äntligen kommer kunna bekänna sin kärlek til varandra på lika villkor.

    Det är en glädjens dag, framför allt för väldigt många Kristdemokrater som tvingats lyda bakom en batåtsträvande homofobisk partiledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.