Veckans TOPPEN och BOTTEN

TOPPEN: Barnbonus

Kristdemokraternas familjepolitiska grupp (där undertecknad är ordförande) har kommit med ett förslag om barnbonus. Kristdemokraterna har av hävd en mycket positiv syn på familjebildning och ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är det också viktigt att det föds fler barn.

Vi vill att samhället skickar ut en signal om denna positiva syn genom att varje nyfödd får en "barnbonus" i form av ett engångsbelopp om 10 000 kronor.

Samtidigt är en barnbonus ett bra sätt att ge det nyfödda barnet och föräldrarna en god start. Med barnbonusen kan föräldrarna köpa en del av de nödvändiga ting som normalt behövs i början. Ett liknande system finns redan i dag i bland annat Spanien, Frankrike, Belgien, Luxemburg och Finland.

BOTTEN: Björklövens styrelses agerande

Nu är det dags för Björklövens styrelse bestående av ordförande Åsa Ögren, Hans Edlund, Lars-Göran Adolfsson, Tomas Ivarsson, Ulf Sahlén, Peter Bylundh och Roland Forsberg att börja agera.

Visst ska tränare och sportchef stå till svars när resultaten uteblir. Men vem ska stå till svars för att de gett förtroendet åt de som nu fått stå till svars?

Det är alltid de i styrelsen som är ytterst ansvariga för resultaten och verksamheten. Vilket ansvar har dom som sitter i Björklövens styrelse och vilket ansvar utkrävs av dessa? En stilla undran i den turbulens som nu råder kring Björklöven.

Om Balticgruppen ska in med resurser så måste nog även toppen i verksamheten synas och inte bara de som agerar på isen.

En kommentar

  1. Mia J.

    Håller fullständigt med dig om att styrelsen ska granskas och ordförande samt vissa ledamöter måste bytas ut för att man ska kunna återfå förtroendet för klubben.

    Åsa som ordförande bör rannsaka sin egen insats och sina värvningar och en öppen debatt bör drivas om det lämpliga i att driva en förening med en styrelse som inte tycks inse sitt ansvar. Styrelsen ska inte komma undan sitt ansvar genom att skylla sina misstag på enskilda spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.