Negativa bonussystem

Nu rasar drevet mot bonusar runt om i vår värld. Med all rätt.

Med ett litet bredare perspektiv finns dessa system runt om oss i vardagen. De finns i många system för att stimulera och styra.

Ju mer du tankar ju billigare blir det. Ju mer du handlar ju bättre priser och speciella erbjudanden får du.

Omvänt gäller vid lönesättning. En resande säljare utan någon form av bonussystem tror jag är svår att hitta. Varför då detta ramaskri?

Jo, därför att ingen tycker det är rimligt med storleken på de bonusar som debatteras men framförallt varför någon kan få bonus när det går dåligt för verksamheten.

Om folk ska kunna förstå måste systemen fungera transparant. Rimligt är det att bonussystemen borde gälla även när det går dåligt och utfalla negativt.

Tänk om alla dessa bonusar i verksamheter, som dessutom får statligt stöd, hade gett ett negativt utfall. Då hade folk förstått upplägget och jag tror de flesta skulle varit nöjda.

Om bonussystem ska finnas och ger positivt utfall när siffrorna visar plus så ska de givetvis ge negativt utfall när siffrorna visar minus. En rimlig hållning anser jag.

Om inte detta förhållande existerar ska bonussystemen skrotas. Enkel logik eller?

En kommentar

  1. Lars Gidlöf

    Varför tog ni bort max begränsningarna på 2 månadslöner för bonus i statliga företag? Varför tog Ni bort regeln som sa att bonus endast skulle betalas ut om företaget gjort vinst?
    Varför? Är detta inte ert dilemma, Ni bara snackar, Barnbonusar, Sänkt bensinskatt etc. Ni har ju ingen trovärdighet, så,varför ökade Ni möjligheterna till höga chefer till bonus i statliga företag??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.