Dubbelmoral av LO och (s)

En uppvisning i Socialdemokratisk dubbelmoral och bortförklarningar

Socialdemokraterna har kraftigt kritiserat bonussystemen inom näringslivet.
Detta trots att de själva medverkat till höga bonusar bland annat inom AP-fonderna avslöjades det igår på Agenda i SVT.

Den senaste tiden har Socialdemokraterna sin vana trogen kritiserat regeringen. Denna gång för de riktlinjer som bland annat flyttat över ansvaret att hantera bonusar på respektive styrelse och i AP-fonderna.

Men i själva verket har arbetarrörelsen också varit med på noterna. För i AP-fondernas styrelser sitter både socialdemokrater och facktoppar och de har inte sagt nej.

I första AP-fonden sitter LO:s förre avtalssekreterare socialdemokraten Erland Olauson och han godkände till och med att fonden skulle betala ut bonusar trots fondens förlust förra året.

Sedan är det lite roligt och givetvis inte oväntat (som en återknytning till rubriken i detta inlägg) att socialdemokraterna skyller på Alliansregeringen för att sossetoppar med Wanja Lundby Wedin i förarsätet, inte invänder mot bonusar.

Frågan man ställer sig är varför man ska vara med i de fackförbund som står i symbios med socialdemokraterna? Varför stödjer människor ett fackförbund som använder pengarna till att agera med sådan dubbelmoral?

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Håller med dig,otroligt fel med folk som har dubbelmoral, typ Wanja Lundby-Wedin och Mats Odell.

    Bägge har klagat på bonusar, en att de är giriga, en har sagt statliga företag inte ska ha bonusar. Den ena röstade för bonusar (tillsammans med andra, vet ej om hon personligen kunde stoppa bonusarna men hon kunde reserverat sig) den andra tog bort begränsningar för bonusar (han kunde stoppat bonusarna,men frisläppte dem än mer).
    Båda har agerat med dubbelmoral men vem har haft mest dubbelmoral? Den som är vald av svenska folket eller den som är vald av en facklig organisation?

    Är inte dubbelmoralen Ni pratar om i KD eller?

    Du har slutat besvara kommentarer,men förstår dig Anders, kan man inte svara ärligt osv så är det ju enklast vara tyst.

    Vad anser du om Mats Odells dubbelmoral då, varför ska man rösta på ett parti som är så full av dubbelmoral? Den frågan skriver du inget om, endast om varför man ska vara med i facket?

    Röstfiske igen?

  2. Åsiktsmaskinen

    Nu kastar du sten i glashus igen Anders.

    Måste tyvärr hålla med herr Gidlöf, även om det bär emot.

    Varför säger du inget om den dubbelmoral som Kristdemokratiska ministrar står för? Varför kritiserar du inte Mats Odell för hans agerande när det gäller bonusar inom statliga bolag? All tillgänglig forskning på området påvisar att bonusar INTE har någon påverkan överhuvudtaget.

    Varför kritiserar du inte det ?

    Jag försvarar inte LO på något vis. Men ska du kritisera LO måste du ju även kritisera Mats Odell.

    Nu ser jag på nyheterna idag att till och med Anders Borg backar i frågan om bonusar och helt enkelt kör över Mats Odell så det visslar om det.

    Vad säger du om det? Att Finansministern så fullkomligt kör över Arbetsmarknadsministern?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.