Fritidsnämnden motvalls eller?

Igår hade vi upp planerna för utvecklingen av Gammliavallen. En information om det justerade förslaget innehållsmässigt. Flytt av konstgräsplanen, ny innebandyarena med plats för ca 3 000 åskådare etc.

För oss alla i KS-NP (kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott) var detta inget problematiskt utan det justerade förslaget blev ju bara bättre.

Pengar finns ju avsatt i budgeten för denna investering och inget av förändringarna påverkade budgeten för detta.

En sådan förändring kräver ju också förstärkningar i budgeten för fritidsnämnden som har ansvaret att drifta anläggningen. Det är också avsatt i budgeten.

Men enligt mina kontakter verkar fritidsnämnden redan tullat på pengarna man fått för driften av Gammliavallen till annat. Det innebär ju att om fritidsnämnden antingen måste begära mer pengar till sin budget eller minska sina kostnader.

Vidare sägs det att Lena Sandlin (s), tillika ordförande i fritidsnämnden, påtalat detta för sin kollega Lennart Holmlund(s).

Är det så att fritidsnämnden använt de resurser som kommunfullmäktige avsatt för detta projekt till annat, är det ju en fråga om obstruktion mot ett fullmäktigebeslut.

Skulle bra gärna vilja veta hur den ekonomiska kontrollen över fritidsnämndens resurser fungerar och om detta ovan är sant, vem har bemyndigat det?

En kommentar

  1. Lena Sandlin Ordförande Fritidsnämnden

    Sellström har fel när han påstår att Fritidsnämnden ”tullat” på pengar som är avsatta för Gamliaprojektet. Det är naturligtvis inte sant.

    Jag råder Sellström att diskutera frågan med min utomordentligt duktiga vice ordförande i nämnden Lennart Johansson (M) som är helt insatt i frågan och kan liksom jag dementera dessa rykten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.