Veckans TOPPEN och BOTTEN

TOPPEN: Trygghetsboende för äldre.

Äldre vill gärna bo i en mindre lägenhet med närhet till andra pensionärer. De vill ha gemensamma ytor med tillgång till matsal, kök och tillgång till friskvård och personal.
De vill bo vackert till och nära där man tidigare levt. Lägg där till en nöjd och engagerad personal som trivs i sitt arbete med mycket låg personalomsättning och sjukfrånvaro
samt en hög kompetens.

Detta har Grethel Moberg och Nils-Eric Öqvist VD hos företaget Bäckbacka AB här i Umeå lyckats med. De driver två trivselboenden, ett på Backen och ett i Röbäck.

Detta tycker jag är en förebild för fler att ta efter. Det finns för få alternativa boenden för äldre, så jag hoppas att fler tar efter och bygger trivselboenden som ger en högre och mer omfattande livskvalitet för äldre och skjuter också upp mer omfattande vårdbehov.

BOTTEN: Ibrahim Baylans (s) försvar av LO företrädarnas agerande när det gäller bonusar i AMF.

Ibrahim Baylan hade skickats fram i SVT:s Agenda i söndags för att försvara (s) och LO-företrädarnas agerande i AMF:s styrelse när det gäller bonusarna.

Dock var han var minst sagt luddig och svårbegriplig. Gång på gång försökte han sätta ihop komplicerade associationskedjor som skulle påvisa att (föga överraskande) allt var regeringens fel.

Sedan pratade han om att det fanns ’regelverk’ som gjorde att LO-företädarna var tvingade att godkänna bonusar.

Detta lät minst sagt underligt Det finns ju inget regelverk för hur styrelsemedlemmar ska rösta på ett styrelsemöte??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.