Ansvar, Wanja samt USA

Sitter just på Arlanda och väntar på mitt flyg som ska ta mig via Köpenhamn till Seattle i USA.

Sak på resa med SKL:s styrelse (Sveriges kommuner och landsting) där vi ska lära oss en del av vad amerikanerna är duktiga på.

Ska försöka rapportera från resan lite via denna blogg. Beror på uppkopplingsmöjligheterna på de hotell vi kommer att bo på.

Följer på VK:s hemsida debatten på kommunfullmäktige som pågår just nu. Det verkar vara framförallt Rättvisepartiet, miljöpartiet och vänstern som debatterar. Frågornas art verkar vara av den digniteten att övriga partier ligger lågt.

Kollektivtrafiken i Umeå och medborgarförslaget som handlar om utvärdering av densamma såg ut att bli lite fart kring men Holmlunds kompromissförslag tog död på diskussionen.

*****
Noterar på Lennart Holmlunds blogg att han är lättad över att fler än Wanja var förda bakom ljuset. Fortfarande är det för mig en gåta att det som står att läsa på en årsredovisning innebär att Wanja och övriga styrelsen är förd bakom ljuset.

För mig obegripligt.

Om man inte haft tid att läsa igenom årsredovisningar ordentligt innan man som styrelseledamot skriver under dessa (det måsta alla ledamöter i en styrelse göra) är det väl bara att säga så och be om ursäkt för lågt visat intresse.

Att som nu hänvisa till att man inte visste något är uppåt väggarna. Har man fått ansvar att leda ett bolag måste man ta det också. Ansvar i för- och motgångar gäller även om det är tufft ibland.

En kommentar

  1. Åsiktsmak´skinen

    Ska bli intressant att läsa om vad ni som var med på resan tycker att USA är bra på.

    I mina ögon är dom just inte så bra på någonting alls, förutom att leva på lånade pengar som man aldrig komer ha råd att betala tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.