EXKLUSIVT! Lennart Holmlunds plan B

Nu pågår ett intensivt arbeta inom Umeå arbetarkommun. Kommunalvalet 2010 närmar sig och toppnamnen på socialdemokratiska valsedlarna ska arbetas fram.

Av gammal hävd bestämmer även partiet vem som ska bli förste kommunalråd och KS-ordförande (om socialdemokraterna får det stöd de behöver) när valsedlarna är fastställda. Detta brukar beslutas oavsett hur kryssningarna utfaller i valet.

Häromveckan gav Lennart Holmlund besked om att han fortsätter om han får förtroendet vill säga.

Nu kan jag dock avslöja Lennart Holmlunds plan B om han inte blir partiets frontfigur. En lista med hittills hemlig noteringar från Lennart Holmlunds lilla svarta bok har kommit till min kännedom.

Av naturliga anledningar kan jag inte avslöja den som försett mig med uppgifterna.

Vilken alternativ väg i livet kommer Lennart Holmlund att ta om han nu inte får sitta kvar på den position han nu innehar? Det är många som funderar på denna fråga.

Idag kan jag nämligen exklusivt presentera Lennart Holmlunds lista på större och mindre funderingar på aktiviteter och projekt som han tänkt sig ska förgylla sin tid om han inte får fortsatt förtroende i Umeåpolitiken.

1. Han kommer att skriva mängder av medborgarförslag med samma budskap: HÖJ SKATTEN I UMEÅ.

2. Anmäla VK till pressetiska nämnden för att de släpper igenom harmlösa blogginlägg (som det här).

3. Som ett litet "sidoprojekt", flytta till Sorsele, ta över styret av kommun och givetvis höja skatten där.

4. Intensivt lobba för att få en staty av honom själv utplacerad vid sidan av "Standing man" på Rådhustorget i Umeå.

5. Skriva en bok om sina 14 år som kommunstyrelsens ordförande i Umeå med titeln "Så lyckades jag under 14 år ta ut en av Sveriges högsta kommunalskatter"

6. Ringa Wanja Lundby Wedin får att få reda på om det möjligtvis finns någon bonus som han kan ha missat att få ut. (Hon svarar att han förmodligen är grundlurad).

7. Förundras över hur det kan komma sig att allt blivit mycket bättre med ett Alliansstyre i kommunen.

8. Kritisera Svenskt Näringsliv för att de frågat fel företag i Umeå om företagsklimatet.

9. Kritisera Svenskt Näringsliv för att de överhuvudtaget frågat.

10. Skriva debattartiklar i framförallt VF om att Alliansregeringens framgångar beror på att "den Socialdemokratiska regeringen la grunden innan valet 2006".

11. Bosätta sig i Thailand och öppna en bar.

12. Kräva att hans kostym ska hissas upp i taket i kommunfullmäktigesalen så att han blir oförglömlig.

13. Köpa butiken "Bubblan" för att bedriva en spelbutik av rang.

9 kommentarer

  1. Ingalill

    Lågt,mycket lågt skrivet av dig.Vill du vara så mycket bättre än den du skriver/talar om får du nog använda ett mer vuxet sätt.att framföra dina åsikter på.Jag förstår verkligen varför så få är intresserad av politik när nivån är så låg.Mvh Ingalill

  2. Patrik L

    Jo den var ju högst trolig. Sämre aprilskämt fick man ju lete efter. Hade varit roligare om du bara skrivit det som ett möjligt scenario i dina ögon.

  3. Daniel

    Det är ett roligt inlägg. Att driva hjärtligt med sina politiska kombatanter är en fin tradition på första april.

    Jag tror för övrigt att du har fel – det är precis så här som intresset för politik bland ungdomar ökar. Alternativet är förlamande tråkiga kommunfullmäktige som gäspas igenom.

  4. Martin Johansson

    Det här var dagens höjdpunkt! Nu ska jag omedelbart läsa Lennart Holmlunds svar. Det blir med all säkerhet ÄNNU roligare.

  5. April April

    Jag lyssnade i dag på västerbottensradion om att det var ett skämt om att Maud Olofsson skulle bli staty. Det ringde in en lyssnare och undrade om man kan göra en staty av något som ser ut som en urandriven tunna och aldrig kan vara tyst eller sitta still.

  6. Jake

    det är inte lågt, det är kul. Det blir dessutom mycket roligare eftersom Holmlund inte har humor. Kallar man Svenskt näringsliv för pajasorganisation visar man ju att man sitter på fel plats

  7. Surgubben

    Det värsta är detta ska vara ett aprilskämt. Jag övertygad om detta verkligen är Holmlunds plan. Han är så här humorlös.
    Han vägrar ju till och med att gå i pension när han ska. Hur rimmar det med Kulturhuvudstad 2014? Det känns inte särskilt framåtblickande att tvinga sig kvar mot väljarnas vilja, snudd på dikatoriskt, tycker jag. Det är dags att lämna plats för yngre förmågor som kan lyfta Umeås politik bortom byggherrarnas fikarum.

  8. katrin lundgren

    Humor och högt i tak det gör min dag. Det lurar något i vassen om jag inte tål att folk skämtar om mig. Det är ju en slags feedback som man får och uppmärksamhet också.
    Är det inte så att vi alla har våra egenheter, även Lennart Holmlund… som kanske inte riktigt vill ta till sig dom verkar det som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.