Att känna sig välkommen

Resan till USA tar snart sitt slut. Sitter på Arlanda och skriver i väntan på planet som ska ta mig till Umeå.

Vi kom igår eftermiddag till Arlanda men p g a de dåliga flygförbindelserna med Umeå lördagar fastnade jag och Anders Ågren på SAS Hotellet, Sky City. 9 timmars tidsomställning ska nu göras för att få kroppen i balans med den svenska tiden.

Därför var det skönt att sova ut ordentligt för att vara någorlunda utvilad när man kommer hem.

*************

I USA vet man hur man ska ta emot gäster. På ett av våra många studiebesök fanns denna skylt som bilden visar. Alla var jätteglada att få ett sådant internationellt besök.

Lokaltidningen var där med en fotograf och en journalist som följde vårt besök in i minsta detalj. Jag talade med fotografen och han sa att detta var en stor grej för tidningen att få vara med om.

Vi var en bit utanför San Fransisco på en lokal avfallshanteringsstation. Dom var mycket duktiga på att återanvända allt som samlades in. Detta var deras första internationella besök och därav uppståndelsen.

Det finns mycket att lära av USA även på miljöområdet. Det kanske inte är bilden här hemma generellt. Visst USA är bilberoende på ett sätt som ingen annat land men i övrigt finns mycket att ta intryck av.

Deras förmåga att engagera den lokala nära nivån är exemplarisk vilket också får effekt på engagemanget att samla in och återanvända. Återkommer med mera om USA senare.

Ha en fortsatt trevlig söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.