Nödvändigt och välkommet besked

Det var nödvändigt och jag välkomnar beskedet, om nya pengar till kommunsektorn, som Alliansens partiledare idag ger. Bra jobbat Göran Hägglund, det är en tillgång att Du som socialminister tar strid för välfärden.

Sjukvård, äldreomsorg, skola och barnomsorg är ingen verksamhet som upphör eller kan ställas åt sidan för att vi har drabbats av en ekonomisk kristid.

För att skapa trygghet i samhället som helhet är det angeläget att med olika åtgärder säkerställa de centrala välfärdstjänster som kommuner och landsting/regioner ansvarar för.

Såväl akuta som kroniska patientgrupper kräver insatser från hälso- och sjukvården även när vi upplever den djupaste finanskris. Behovet av hemtjänst finns kvar trots att skatteintäkterna krymper.

Barnen måste ges en bra undervisning även när världsekonomin rämnar. Därför är beskeden idag från Alliansregeringens partiledare nödvändiga och välkomna.

3 kommentarer

  1. Ingemar Einarsson

    Ja men tack för 17 milj.Levi B. och Lennart H. är ju lite ute i ogjort väder i dagens VK.17 milj. räcker inte men det kommer väl nya proppar med tiden.Umeå tycks ändå ha råd att köpa ett nytt badhus,det handlar väl om kommunala skatte pengar det också?Är det en lagstadgad skyldighet att simma omkring i ett badhus, det säjs i dag att somliga skolor inte har toaletter som krävs enligt lagen????

  2. J S

    När får man svar angående barnbonusarna som jag frågat om dels i din blogg och även här på hemsidan sen tidigare?

    Jag trodde politiker skulle kunna argumentera för sin ståndpunkt.

  3. Sellström

    Jag försöker svara så gott jag kan. Har dock varit i USA en vecka och försöker hinna ikapp.

    Barnbonus var det. Det är ett förslag från en arbetsgrupp i vårt parti (där jag är ordförande) om att varje nyfått barn skulle få en summa på 10 000 kronor.

    Detta system finns i många andra länder. I Australien finns även bevisade effekter av tanken.

    Bakgrunden är att samhället måste uppmuntra, via olika typer av signaler, om hur viktigt det är att befolkningen skaffar barn.

    Vi står inför en situation där demografin förändras på så sätt att allt fler ska försörjas av allt färre. Det säger sig självt att vi då behöver öka den arbetsföra delen av befolkningen för att bibehålla välfärden.

    Ökad invandring och ökad ”egenproduktion” av nya invånare krävs.

    Barnbonusen kan ses som en komprimerad extra samlad utbetalning av barnbidraget. Ingen har ju klagat på det och barnbonusen är ju bara en annan form av barnbidraget.

    Så vad är problemet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.