Volvo – mycket tråkigt besked för de som drabbas

Nu varslar Volvo Lastvagnar ytterligare 320 i Umeå och 335 i Göteborg. Enligt uppgift är detta en effekt av att förhandlingarna mellan Volvo och facken kollapsat.

Mycket tråkigt besked för alla de som nu ytterligare drabbas av varsel och uppsägningar. Kan inget annat än beklaga. Är rädd för att botten inte ännu är nådd i denna konjunkturnedgång.

Volvo kan självklart inte hålla samma arbetsstyrka om inte det säljs det antal lastbilar som motsvarar den arbetsinsatsen. Balansen måste finnas annars förblöder företaget och alla sägs upp. Görs inget hotas hela företagets överlevnad.

Varför hittade inte facket och Volvo en väg att hantera situationen för att minska antalet uppsägningar? Kan bara spekulera men kanske finns inte den kulturen och krismedvetenheten inom den svenska arbetsmarknaden som skapar ett klimat där alla hjälps åt.

Fortfarande tror nog många att det alltid löser sig och någon annan ska ta ansvar än en själv. Jag anser att kan man hitta lösningar på respektive företag ska det också göras där. Annars tar ju de allmänna systemen mer stryk än nödvändigt och det håller inte i längden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.