Grattis Umeå och Klockarbäckens handelsområde

Media Markt slog upp portarna idag på Klockarbäcken. Parkeringskaos från första stund. Kul att det blir ännu mera drag runt handelsområdet Klockarbäcken. Mera är ju också på gång eftersom ett norskt företag nu är på gång att utveckla området än mer.

Många har de olyckskorpar varit som inte trott på Klockarbäcken. Inte minst från Svensk Handels sida har satsningen på mindre men flera stadsdelsnära handelsområden i Umeå, fått bannor.

Svensk Handels melodi har ju varit ett enda externt stort handelsområde i Umeå som i Sundsvall. Jag har aldrig trott på den idén och jag är övertygad om att Umeås väg är den rätta på sikt.

Argumenten är många för Umeås modell. Hur många kan cykla eller gå till Birsta utanför Sundsvall? Till strömpilen cyklar och går mängder med människor och så även till Ersboda.

Fastigheternas värde är tämligen lika i hela Umeå tack vare bl a fler handelsområden utspridda i Umeå. Inget de flesta kanske tänker på.

Jag säger bara lycka till Media Markt och god fortsättning till K-Rauta. Nu är det bra bäddat för norrmännen att nå framgång med övrig handel inom området.

När ska Konsum Nord slå till och göra sina etableringstankar på Klockarbäcken till verklighet? Eller kommer någon annan att hinna före?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.