Sellström Replikerar Lennart Holmlund

Lennart Holmlund (S) fyller sin blogg med en hel del märkliga påståenden och tyckanden.
Därför kommer jag lite nu och då att plocka ut och bemöta några av dessa citat.

*************************************

Lennart Holmlund tisdag 21 april 2009 kl 08.56

" Ansvarig för bloggarna på vk.se är ändå ytterst tidningen och jag har tidigare sagt att den väg och det språk tidningen accepterat både på bloggen och i kommentarer på artiklar är ett allvarligt hot mot demokratin"

REPLIK:
Det enda hotet mot demokratin är Lennart Holmlunds censuriver. Vem ska vara rättesnöre för vad som publiceras i varje persons blogg? Om Lennart Holmlunds blogg är rättesnöret då är det mycket som är fritt fram.

En fundering Lennart Holmlund, gäller din iver att censurera bloggar även det som sägs under kommunfullmäktige och andra sammanträden i kommunen?

*************************************

Lennart Holmlund måndag 20 april 2009 kl 08.35

" Välfärdsslakt i kommunerna"

REPLIK:
Vilket kraftuttryck ska han använda efter detta? Kraftuttrycken börjar nu ta slut. Aldrig någonsin förr i historien har kommuner och landsting fått så mycket pengar av staten som nu med en Alliansregering i styret. Skulle detta innebära en välfärdsslakt?

Att skatteintäkterna går ned i kommunerna som följd av konjunkturnedgången kan ju inte belastas den regering som tillfört den kommunala sektorn mer än vad alla socialdemokratiska regeringar tidigare gjort.

*************************************

Lennart Holmlund måndag 13 april 2009 kl 20.18

"Mona Sahlin och media
Hon får 5 gånger mer kritisk media än vad Reinfeldt fick när han var i opposition. När det gäller artiklar i media så handlar 27 % om något negativt mot 6 % för Reinfeldt.
Tänk då hur regeringen Reinfeldt raserat välfärden.

Det är egentligen inte så konstigt då media nästan till 100 % är borgligt ägda. Man ser ju hur TV4 agerar och de hittar alltid de kritiska rösterna som Lotta Gröning som aldrig kan säga något positivt om partiet trots hon säger sig vara socialdemokrat. Tro det den som vill"

REPLIK:
Både du och jag vet hur media fungerar. Du drar nytta av det i kommunpolitiken så också jag. Media i sin tur är beroende av öppna och tillgängliga politiker.

Skyll inte dålig publicitet på media utan på din egen partiledares agerande. Där ligger väl sanningen.

******************************************

Lennart Holmlund lördag 11 april 2009 kl 09.07

"Jag tror Anders Ågren inbillar sig att han och högerpartierna har större möjlighet att styra Umeå om jag slutar men det tror inte jag skulle vara bra för Umeå för då hamnar man i en inlåsning i politiken som man gjort på många andra platser i Sverige"

REPLIK:
Du menar alltså att du själv är garanten för att inga inlåsningar skulle ske. Jag tror att om du hamnade i opposition skulle du aldrig agera på det sätt som vi i Alliansen gör.

Vi har ju sett exempel på hur dina partikamrater agerar "inlåsare" när ni hamnar i opposition. På många håll i Sverige går ni inte att samarbeta med. Du måste ju ändå erkänna att vi i Alliansen i många frågor tar ansvar för att föra Umeå framåt. Påstå inget annat.

Mera repliker kommer allteftersom.

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Det är bra att fler öppet och offentligt tar debatten med det högsta kommunalrådet i Umeå. Så repliker här är bra.

    Men det räcker inte, det blir då mest bara mer munhuggning. Det är bättre med verkstad, dvs ta tag dåliga beslut som kommunalrådet är upphov till. Då först ger ord effekt.

    Som nu Badet på Nanna, som Västerbottensnytt avslöjade blir för litet
    och att låta det växa minskar något annat, dvs sämre där.
    Och nyligen en universitetsprofessor i miljö påpekade luftmiljöns försämring i stan och att park på Nanna vore bättre därför.

    Verkstad är att inse att utrymmet är för litet för det ni politiker lovat för bad/simning.
    Verkstad är också att se hur fördubblat bidragskrav mot beräknat i kommunens badutredning också slår mot annat i kommunen.
    Verkstad är också att satsa på bättre och mer ekonomiska lösningar, med äventyrsbad ovanpå en evenemangsarena à la Balticgruppen och 50:an till IKSU så stärker det ett simuniversitet.

    Verkstad, slutligen, är då att t ex i fullmäktige motionera om detta. Går det inte igenom på en gång, får väljarna i valet nästa år göra ”verkstad” och rösta på de som vill byta placering av Badet.

    Och när maktfullkomliga politiker ser att de riskerar tappa röster, som för detta bristfälliga Nannabad kan bli mågna, då ändrar de sig lättare än vid enbart munhuggning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.